4/11/2011

Blinis med spinat og rogn.


10 Personer.

50 Gr. Gær
2 Dl. Lunkent vand
4 Dl. Mælk
300 Gr. Boghvedemel
6 Æggeblommer
1 Tsk. Salt
50 Gr. Smeltet smør
6 Æggehvider

200 Gr. Helbladet spinat
4 Dl. Creme Fraiche 38%
Frisk dild
300 Gr. Friske rogn
Salt og peber
Muskatnød


Tilberedning:

Rør gæren ud i lunkent vand og lad den stå i 5 minutter.
Hæld gærblandingen, mælk, mel, æggeblommer, salt og smør i en rørekedel og rør i 3 min.
Skrab dejen over i en stor skål, og lad den hæve lunt i 45 minutter.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.
Opvarm en blinis- spejlæg- eller alm. Stegepande og bag blinierne i lidt smør.
Blinier bør være helt runde og ikke over 4 Cm. i diameter, når de skal bruges som appetizer.

Smørsautér den helbladede spinat, og krydr med salt, peber og muskatnød.


Anretning:

Anret de lune blinier med lidt spinat, stenbiderrogn, Creme Fraiche og en kvist dild.

Ingen kommentarer: