1/04/2014

Mandelgratineret Kalvemedaillon med rodfrugter og Timiansauce




5 Personer.

5 Kalvemedailloner á 150 Gr.

250 Gr. Gulerødder                           
125 Gr. Persillerødder                        
125 Gr. Pastinak
125 Gr. Fennikel                              
125 Gr. Knoldselleri                          
250 Gr. Rødløg
125 Gr. Rødbeder                              
1,5 Dl. Olivenolie                              
Frisk timian
Citronsaft

1 Kg. Små skrællede kartofler            
Olie                                               
Paprika
Salt og peber                                 
Hakket persille

125 Gr. Smør                                   
50 Gr. Fint hakkede afskallede mandler
Frisk timian, frisk hakket rosmarin og frisk hakket persille                            
Bagepapir
Salt, peber og paprika

½ L. Piskefløde                                 
2,5 Dl. Hønsebouillon                          
Frisk timian
Maizena                                           
Salt og peber

Tilberedning:
Kalvemedaillonerne brunes godt på en pande, og lægges i en bradepande.
Krydres med salt og peber.

Rodfrugterne soigneres og skæres i skestykker, og vendes med olivenolien i en skål.
Tilsæt citronsaft, salt, peber og frisk timian, og hæld rodfrugterne i en bradepande og bag rodfrugterne møre i ovnen.

De skrællede kartofler koges al dente, og afkøles i koldt vand.
Lige inden servering ristes kartoflerne på en pande, krydres med salt, peber og paprika og drysses med frisk hakket persille lige inden servering.

Smørret røres med de finthakkede mandler, timian, rosmarin og persille og tilsmages med salt, peber og paprika.
Smørret lægges på bagepapir, og det rulles til en pølse.
Lægges i køleskabet, så det bliver muligt at skære mandelsmørret i skiver.

Fløden koges ind til det halve, og der tilsættes hønsebouillon, koges godt igennem og der tilsættes timian, og saucen jævnes med maizena.
Saucen tilsmages med salt og peber.

Kalvemedaillonerne belægges med en skive mandelsmør og gratineres i ovnen i nogle minutter.

Anretning:
De al dente tilberedte rodfrugter lægges midt på tallerkenen, og den gratinerede kalvemedaillon lægges på skrå op af rodfrugtsautéen.
Der maskeres rundt om denne anretning med den blanke timiansauce, og de persilledryssede ristede kartofler serveres á part.


Velbekomme.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hej Lars!

Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

Hav en dejlig dag!

Med venlig hilsen
- Elin, Findeopskrifter.dk