1/18/2014

Bagt selleri med Serranoskinke, Gedeost, Karry og Persillefrit




5 Personer.

1 Mellemstor skrællet knoldselleri         
2 Spsk. Hasselnøddeolie                     
salt og peber
1 Spsk. Stødt

200 Gr. Gedeost                               
1 Tsk. Trøffelolie                               
½ Dl. Piskefløde
Salt og peber

Lidt Serranoskinke i julienne

3 Spsk. Karry                                   
2 Spsk. Olivenolie                              
1 Dl. Sukker
2/3 Dl. Citronsaft                              
5 Dl. Vindruekerneolie                       
 Salt og peber

150 Gr. Løg                                     
25 – 40 Gr. Rugmel                           
Salt og peber
2 Spsk. Olivenolie

2 Dl. Plukket persille                          
Rapsolie                                          
Salt           

Tilberedning:

Den skrællede knoldselleri skæres i 5 lige store stykker, vendes med hasselnøddeolien og krydres godt.
Selleristykkerne bages i en forvarmet ovn ved 185° C. i ca. 1 time, hvorefter selleristykkerne sættes et lunt sted under stanniol indtil servering.

Gedeosten blendes ved laveste hastighed sammen med de øvrige ingredienser til en lind creme, og sættes til side indtil brug.

Karryen brændes godt af i olie, sukker og citronsaft tilsættes og koges godt igennem i et par minutter.
Afkøles til ca. 60° C. og olien tilsættes lidt efter lidt under kraftig piskning/blendning til en passende tyk konsistens.
Smages til med salt og peber.


Skræl løget, og skær det i tynde skiver.
Bland rugmel, salt og peber i en pose, og vend de tyndtskårne løgringe i melblandingen.
Varm en pande op med olien, og steg løgene ad et par omgange ved middelhøj varme i ca. 5 minutter.
Dryp de stegte løg af på køkkenrulle.

Persillen skylles og plukkes med lidt stilke på.
Persillen kommes op i en sigte, og friteres ganske kort i hed rapsolie, drysses med salt og afdryppes på køkkenrulle.

Pynt ved anretning:
Revet citronskal, sorte Nicoise oliven, lidt Serranoskinke i julienne, stegte løg og persillefrites på toppen.

Anretning:

Læg det bagte varme selleristykke midt på tallerkenen.
Læg en ring af gedeostecreme i 2,5 Cm. afstand til selleristykket, og uden på denne ring lægges karrymarinaden.
”Drys” med 3 sorte Nicoise oliven, 6 – 8 julienne af Serranoskinke, 3 – 4 stegte løgringe, lidt revet økologisk citronskal og på toppen pyntes med persillefrit.

Ingen kommentarer: