5 Personer.
1 Mellemstor
skrællet knoldselleri
2 Spsk.
Hasselnøddeolie
salt og
peber
1 Spsk. Stødt
200 Gr. Gedeost
1 Tsk. Trøffelolie
½ Dl. Piskefløde
Salt og peber
Lidt Serranoskinke
i julienne
3 Spsk. Karry
2 Spsk.
Olivenolie
1
Dl. Sukker
2/3 Dl. Citronsaft
5 Dl.
Vindruekerneolie
Salt
og peber
150 Gr. Løg
25 – 40 Gr.
Rugmel
Salt og
peber
2 Spsk. Olivenolie
2 Dl. Plukket
persille
Rapsolie
Salt
Tilberedning:
Den skrællede
knoldselleri skæres i 5 lige store stykker, vendes med hasselnøddeolien og
krydres godt.
Selleristykkerne
bages i en forvarmet ovn ved 185° C. i ca. 1 time, hvorefter selleristykkerne
sættes et lunt sted under stanniol indtil servering.
Gedeosten blendes
ved laveste hastighed sammen med de øvrige ingredienser til en lind creme, og
sættes til side indtil brug.
Karryen brændes
godt af i olie, sukker og citronsaft tilsættes og koges godt igennem i et par
minutter.
Afkøles til ca. 60°
C. og olien tilsættes lidt efter lidt under kraftig piskning/blendning til en
passende tyk konsistens.
Smages til med salt
og peber.
Skræl løget, og
skær det i tynde skiver.
Bland rugmel, salt
og peber i en pose, og vend de tyndtskårne løgringe i melblandingen.
Varm en pande op
med olien, og steg løgene ad et par omgange ved middelhøj varme i ca. 5
minutter.
Dryp de stegte løg
af på køkkenrulle.
Persillen skylles
og plukkes med lidt stilke på.
Persillen kommes op
i en sigte, og friteres ganske kort i hed rapsolie, drysses med salt og
afdryppes på køkkenrulle.
Pynt ved anretning:
Revet citronskal,
sorte Nicoise oliven, lidt Serranoskinke i julienne, stegte løg og
persillefrites på toppen.
Anretning:
Læg det bagte varme
selleristykke midt på tallerkenen.
Læg en ring af
gedeostecreme i 2,5 Cm. afstand til selleristykket, og uden på denne ring
lægges karrymarinaden.
”Drys” med 3 sorte
Nicoise oliven, 6 – 8 julienne af Serranoskinke, 3 – 4 stegte løgringe, lidt
revet økologisk citronskal og på toppen pyntes med persillefrit.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar