6 Personer.
300 Gr. Fersk Laksepluk el. laksefilet
3 Æg
¼ L. Piskefløde
Paprika
Hvid peber
Salt
200 Gr. Østershatte 2 Dl. Æbleeddike 2 Dl. Vand
2 Dl. Sukker
2 Store peberfrugter Olivenolie Frisk timian
Salt og peber
4 Æggeblommer 200 Gram smør 1 Citron
Salt og peber 2
Dl. Piskefløde
Lidt Frissè
Tilberedning:
Halvdelen af laksekødet (hvis det er skrab, blendes det hele) blendes med de øvrige ingredienser.
Resten af laksekødet
skæres i bittesmå firkanter, og blandes med den blendede laksefars.
Laksemassen kommes op i en meget grundig smurt form, og bages i vandbad ved 190⁰ C. i ca. 45 minutter.
(Én fra hver gruppe medbringer en avis!)
Rist Østershattene så de smider noget væde, og stil til side.
Kog eddike, vand og sukker op, og afkøl.
Riv østershattene i strimler og marinér dem i lagen.
Vend peberfrugterne i olie, og læg dem på grillen, eller en meget varm pande.
De skal blive sorte/brændte på alle sider.
Afkøl lidt og gnid/træk/vask det brændte af peberfrugterne.
Skær peberfrugtkødet fra kernehuset, og skær peberfrugtkødet i passende stykker til servering.
Smørret smeltes og tages af varmen.
Æggeblommerne piskes sammen med citronsaft over vandbad til det tykt og cremet.
Smørret piskes i lidt af gangen.
Saucen smages til med salt og peber.
Saucen holdes varm.
Piskefløden piskes til
flødeskum, som vendes i saucen lige inden servering.
Anretning:
Denne forret burde
være simpel at anrette, så hvis mig, hvad I tænker?
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar