11/15/2020

Lakseterrin, syltet østershat, brændt peber og Sauce Mousseline.

 

6 Personer.

300 Gr. Fersk Laksepluk el. laksefilet        

 3 Æg              

¼ L. Piskefløde

Paprika                              

Hvid peber  

Salt

 

200 Gr. Østershatte            2 Dl. Æbleeddike       2 Dl. Vand

2 Dl. Sukker

 

2 Store peberfrugter           Olivenolie                Frisk timian

Salt og peber

 

4 Æggeblommer                 200 Gram smør        1 Citron

Salt og peber                   2 Dl. Piskefløde

Lidt Frissè


Tilberedning:

Halvdelen af laksekødet (hvis det er skrab, blendes det hele) blendes med de øvrige ingredienser.

Resten af laksekødet skæres i bittesmå firkanter, og blandes med den blendede laksefars.

Laksemassen kommes op i en meget grundig smurt form, og bages i vandbad ved 190⁰ C. i ca. 45 minutter.

(Én fra hver gruppe medbringer en avis!)

 

Rist Østershattene så de smider noget væde, og stil til side.

Kog eddike, vand og sukker op, og afkøl.

Riv østershattene i strimler og marinér dem i lagen.

 

Vend peberfrugterne i olie, og læg dem på grillen, eller en meget varm pande.

De skal blive sorte/brændte på alle sider.

Afkøl lidt og gnid/træk/vask det brændte af peberfrugterne.

Skær peberfrugtkødet fra kernehuset, og skær peberfrugtkødet i passende stykker til servering.

 

Smørret smeltes og tages af varmen.

Æggeblommerne piskes sammen med citronsaft over vandbad til det tykt og cremet.

Smørret piskes i lidt af gangen.

Saucen smages til med salt og peber.

Saucen holdes varm.

Piskefløden piskes til flødeskum, som vendes i saucen lige inden servering.

 

Anretning:

 

Denne forret burde være simpel at anrette, så hvis mig, hvad I tænker?

 

Velbekomme!

Ingen kommentarer: