10/20/2020

Oksefilet, appelsin, løg, jordskok og syrlig feldsalat.

 

5 Personer.

 

750 Gr. Oksefilet, afpareret            

Smør og olie             

10 Kviste timian

1 Fed hvidløg                     

 Salt og peber 50 Gr. Feldsalat

Olie og eddike

 

3 Rødløg                                     3 Skalotteløg banan   40 Gr. Smør

1 Dl. Appelsinjuice                        1 Tsk. Brun farin      Salt og peber

 

1200 Gr. Jordskokker                             125 Gr. Smør Salt og peber

 

1 Økologisk Appelsin                     100 Gr. Sukker        2 Dl. Vand


 

Tilberedning:

 

Oksefilet:

Brun bøfferne i olie inden smørret tilsættes sammen med soigneret timian og pillet og knust hvidløg.

Steg bøfferne til en kernetemperatur på 52⁰C., og lad dem trække 4 minutter, inden de skæres ud i 2 stykker i længderetningen.

Feldsalat:

Vask og slyng feldsalaten.

Bland ½ Dl. Olivenolie med eddike og smag til med salt og peber.

Lige inden servering svinges feldsalaten i denne marinade, feldsalat afdryppes og tallerkenen afpyntes med 5 stykker feldsalat.

Appelsinglaserede løg:

Pil begge slags løg, og skær rødløgene i tykke skiver.

Flæk skalotteløgene på langs. Brun løgene grundigt på alle sider i smør, tilsæt appelsinjuice og brun farin og kog ind på panden indtil løgene glaserer.

Puré af bagt jordskok:

Vask jordskokkerne, og bag dem i ovnen ved 150⁰C. til de er helt møre og rynkede.

Skrab indmaden ud af jordskokkerne, kassér skallerne, og blend indmaden med smør, salt og peber.

Kandiseret appelsinskal:

Skyl appelsinen, og skræl den med en tyndskræller, så kun den farvede del kommer med og ikke det hvide.

Kog skrællerne op i koldt vand, og kassér vandet herefter; gentag processen 4 gange.

Skær de blancherede skræller i strimler, og kog dem i sukker og vand, til de bliver meget klistrede.

Læg strimlerne på bagepapir, og bag dem i ovnen ved 85⁰C., indtil de er sprøde.

 

Anretning:

 

Anret de 2 stykker bøf med glaserede løg, puré af jordskok, kandiseret appelsinskal og syltet feldsalat.

 

 

Velbekomme!

 

Ingen kommentarer: