5 Personer.
750 Gr. Oksefilet, afpareret
Smør og olie
10 Kviste timian
1 Fed hvidløg
Salt og peber 50 Gr. Feldsalat
Olie og eddike
3 Rødløg 3 Skalotteløg banan 40 Gr. Smør
1 Dl. Appelsinjuice 1 Tsk. Brun farin Salt og peber
1200 Gr. Jordskokker 125 Gr. Smør Salt og peber
1 Økologisk Appelsin 100 Gr. Sukker 2 Dl. Vand
Tilberedning:
Oksefilet:
Brun bøfferne i olie inden smørret tilsættes sammen med soigneret timian og pillet og knust hvidløg.
Steg bøfferne til en
kernetemperatur på 52⁰C., og lad dem trække 4 minutter, inden de skæres ud i 2
stykker i længderetningen.
Feldsalat:
Vask og slyng feldsalaten.
Bland ½ Dl. Olivenolie med eddike og smag til med salt og peber.
Lige inden servering
svinges feldsalaten i denne marinade, feldsalat afdryppes og tallerkenen
afpyntes med 5 stykker feldsalat.
Appelsinglaserede løg:
Pil begge slags løg, og skær rødløgene i tykke skiver.
Flæk skalotteløgene på
langs. Brun løgene grundigt på alle sider i smør, tilsæt appelsinjuice og brun
farin og kog ind på panden indtil løgene glaserer.
Puré af bagt jordskok:
Vask jordskokkerne, og bag dem i ovnen ved 150⁰C. til de er helt møre og rynkede.
Skrab indmaden ud af
jordskokkerne, kassér skallerne, og blend indmaden med smør, salt og peber.
Kandiseret
appelsinskal:
Skyl appelsinen, og skræl den med en tyndskræller, så kun den farvede del kommer med og ikke det hvide.
Kog skrællerne op i koldt vand, og kassér vandet herefter; gentag processen 4 gange.
Skær de blancherede skræller i strimler, og kog dem i sukker og vand, til de bliver meget klistrede.
Læg strimlerne på
bagepapir, og bag dem i ovnen ved 85⁰C., indtil de er sprøde.
Anretning:
Anret de 2 stykker bøf
med glaserede løg, puré af jordskok, kandiseret appelsinskal og syltet
feldsalat.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar