10/20/2020

Creme brulée-tærte.

 

 

5 Personer.


125 Gr. Smør                     

250 Gr. Hvedemel               

80 Gr. Sukker

60 Gr. Æg                          

1 Gr. Salt

 

120 Gr. Æggeblommer                  80 Gr. Sukker                    1 Vaniljestang

250 Gr. Piskefløde                      100 Gr. Sødmælk 

 

Tilberedning:

Tærtebund:

Skær smørret ud i tern.

Kom smør, mel, sukker, salt i en skål og smuldre det sammen.


Tilsæt æg og saml dejen.

Rul dejen ud og kom den i en tærteform.

Bag tærtebunden ved 175 grader i 18-20 minutter, med et stykke bagepapir over tærten.

 

Creme brulée-masse:


Kom æggeblommer og sukker i en skål.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og kom dem i skålen med æggeblommer og sukker og pisk det sammen.

Tilsæt fløde og mælk til æggeblommerne og rør det sammen.

 

Creme brulée-tærte:


Hæld creme brulée-massen i den bagte tærtebund.

Sæt tærten i ovnen ved 100 grader i cirka 45 minutter.

Sæt tærten på køl indtil den er helt kold.


Anretning:

 

Drys tærten med sukker og karamellisér den med en gasbrænder.

Kan serveres med frisk frugt, parfait m.m.


 

Velbekomme!



           

 

 



 

Ingen kommentarer: