5 Personer.
125 Gr. Smør
250 Gr. Hvedemel
80 Gr. Sukker
60 Gr. Æg
1 Gr. Salt
120 Gr. Æggeblommer 80 Gr. Sukker 1 Vaniljestang
250 Gr. Piskefløde 100 Gr. Sødmælk
Tilberedning:
Tærtebund:
Skær smørret ud i tern.
Kom smør, mel, sukker, salt i en skål og smuldre det sammen.
Tilsæt æg og saml dejen.
Rul dejen ud og kom den i en tærteform.
Bag tærtebunden ved 175 grader i 18-20 minutter, med et stykke bagepapir over
tærten.
Creme brulée-masse:
Kom æggeblommer og sukker i en skål.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og kom dem i skålen med æggeblommer og
sukker og pisk det sammen.
Tilsæt fløde og mælk til æggeblommerne og rør det sammen.
Creme brulée-tærte:
Hæld creme brulée-massen i den bagte tærtebund.
Sæt tærten i ovnen ved 100 grader i cirka 45 minutter.
Sæt tærten på køl indtil den er helt kold.
Anretning:
Drys tærten med sukker og karamellisér den med en gasbrænder.
Kan serveres med frisk frugt, parfait m.m.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar