750 Gr. Oksefilet, afpareret
Smør
og olie
10 Kviste timian
1 Fed hvidløg
Salt
og peber 50 Gr. Feldsalat
Olie og eddike
3 Rødløg
3
Skalotteløg banan
40 Gr. Smør
1 Dl. Appelsinjuice
1
Tsk. Brun farin
Salt og peber
1200 Gr. Jordskokker
125
Gr. Smør Salt og peber
1 Økologisk Appelsin
100
Gr. Sukker
2 Dl. Vand
Tilberedning:
Oksefilet:
Brun bøfferne i olie
inden smørret tilsættes sammen med soigneret timian og pillet og knust hvidløg.
Steg bøfferne til en
kernetemperatur på 52⁰C., og lad dem trække 4 minutter, inden de skæres ud i 2
stykker i længderetningen.
Feldsalat:
Vask og slyng feldsalaten.
Bland ½ Dl. Olivenolie
med eddike og smag til med salt og peber.
Lige inden servering
svinges feldsalaten i denne marinade, feldsalat afdryppes og tallerkenen
afpyntes med 5 stykker feldsalat.
Appelsinglaserede løg:
Pil begge slags løg,
og skær rødløgene i tykke skiver.
Flæk skalotteløgene på
langs. Brun løgene grundigt på alle sider i smør, tilsæt appelsinjuice og brun
farin og kog ind på panden indtil løgene glaserer.
Puré af bagt jordskok:
Vask jordskokkerne, og
bag dem i ovnen ved 150⁰C. til de er helt møre og rynkede.
Skrab indmaden ud af
jordskokkerne, kassér skallerne, og blend indmaden med smør, salt og peber.
Kandiseret
appelsinskal:
Skyl appelsinen, og
skræl den med en tyndskræller, så kun den farvede del kommer med og ikke det
hvide.
Kog skrællerne op i
koldt vand, og kassér vandet herefter; gentag processen 4 gange.
Skær de blancherede
skræller i strimler, og kog dem i sukker og vand, til de bliver meget
klistrede.
Læg strimlerne på
bagepapir, og bag dem i ovnen ved 85⁰C., indtil de er sprøde.
Anretning:
Anret de 2 stykker bøf
med glaserede løg, puré af jordskok, kandiseret appelsinskal og syltet
feldsalat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar