5 Personer.
175 Gr. 70% chokolade
1
Dl. Sødmælk
2 Dl.
Piskefløde
1 Knivspids salt
5
Små portionsglas
5 Stk. Digestive fuldkornskiks
2 Æggehvider
1
Tsk. Citronsaft
100 Gr.
Sukker
1 Sprøjtepose med tylle
1
Creme Brulé brænder
Tilberedning:
Hak chokoladen og
smelt den i en varmefast skål over vandbad.
Tag skålen af varmen.
Opvarm sødmælken i en
gryde til den når kogepunktet.
Hæld langsomt mælken
over den smeltede chokolade, og rør grundigt i midten af blandingen med en
dejskraber, til massen er blank og ensartet.
Pisk fløden til skum
med en elpisker.
Vend forsigtigt
flødeskummen og salt i chokoladeblandingen lidt af gangen med dejskraberen.
Fordel chokoladecremen
i de 5 portionsglas, film glassene og sæt på køl ved 2⁰C.
Knus kiksene til grove
krummer med hænderne.
Pisk æggehvider og
citronsaft hvide og luftige med en elpisker.
Tilsæt sukkeret lidt
af gangen, mens Du pisker ved høj hastighed.
Pisk, til Du får en
stiv og blank marengsmasse.
Anretning:
Tag chokoladecremen ud
af køleskabet.
Kom de knuste kiks
ovenpå chokoladecremen.
Sprøjt en marengstop
ovenpå kiksene præcis så store, at de ikke rører glasset.
Brænd overfladen med
en gasbrænder, så overfladen bliver gylden.
Servér straks!
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar