Blandede
svampe
5 Æg
Smør
Rapsolie
Høost revet
Svampenage:
1
Skalotteløg
½ Fl. Tør hvidvin
Svamperester
3
Spsk. Sherryeddike
Lidt timian
Lidt salvie
200
Gr. Smør
Salt og peber
5
Skiver bacon
Tilberedning:
Rens
svampene og skær dem i tynde skiver, hvor kun de pæneste anvendes, medens de
ureelle rester uden jord gennem til saucen.
Befri
æggeblommerne for hvide, læg blommerne i olie, og tilbered dem ved 65⁰C i 2
timer.
Steg
svampene i smør og lidt olie i et par minutter, og smag til med salt og peber.
Pil
og hak skalotteløget.
Kog
hvidvinen op, så alkoholen fordamper.
Tilsæt
svamperesterne, skalotteløget og sherryeddike,
Kog
det hele op, og lad det simre i 5 minutter, hvorefter der slukkes, og lagen
trækker kold med lidt timian og salvie.
Sigt
lagen, der skal gerne være 3 Dl. Tilbage.
Skær
smørret i små tern.
Svampelagen
varmes op igen, og smørternene piskes i.
Smag
saucen til med salt og peber.
Baconskiverne
steges sprøde, og de sprøde stykker bacon brækkes i mindre stykker.
Anretning:
Anret
de varme svampe rundt om den confiterede æggeblomme, drys med de sprøde
baconstykker, pynt med lidt krydderurter, riv lidt Høost over retten, og servér
svampenage á part.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar