9/15/2019

Svampe med confiteret æggeblomme, sprøde baconstykker, Høost, krydderurter og svampenage.



5 Couverter.

Blandede svampe               
 5 Æg              
Smør
Rapsolie                            
Høost revet

Svampenage:

1 Skalotteløg            
 ½ Fl. Tør hvidvin       
Svamperester
3 Spsk. Sherryeddike          
 Lidt timian               
 Lidt salvie
200 Gr. Smør            
Salt og peber

5 Skiver bacon


Tilberedning:

Rens svampene og skær dem i tynde skiver, hvor kun de pæneste anvendes, medens de ureelle rester uden jord gennem til saucen.
Befri æggeblommerne for hvide, læg blommerne i olie, og tilbered dem ved 65⁰C i 2 timer.
Steg svampene i smør og lidt olie i et par minutter, og smag til med salt og peber.

Pil og hak skalotteløget.
Kog hvidvinen op, så alkoholen fordamper.
Tilsæt svamperesterne, skalotteløget og sherryeddike,
Kog det hele op, og lad det simre i 5 minutter, hvorefter der slukkes, og lagen trækker kold med lidt timian og salvie.
Sigt lagen, der skal gerne være 3 Dl. Tilbage.
Skær smørret i små tern.
Svampelagen varmes op igen, og smørternene piskes i.
Smag saucen til med salt og peber.

Baconskiverne steges sprøde, og de sprøde stykker bacon brækkes i mindre stykker.

Anretning:

Anret de varme svampe rundt om den confiterede æggeblomme, drys med de sprøde baconstykker, pynt med lidt krydderurter, riv lidt Høost over retten, og servér svampenage á part.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: