5 Personer.
2
Dl. Sødmælk
6
Æggeblommer
3½ Dl. Piskefløde
120
Gr. Sukker
300 Gr. God
mørk Chokolade
500
Gr. Friske halverede blommer 50 Gr. Farin
saft og skal af ½ citron
saft
af 1 appelsin
75 Gr. Honning
1 Stang Kanel
1
lille stykker frisk ingefær
kornene af ½
stang Vanille
15
Physalis
100 Gr. Sukker
1
Dl. Vand
Citronmelisse
Tilberedning:
Sukker
og æggeblommer piskes skummende.
Mælk
og fløde gives et opkog og hældes under piskning over æggemassen, hvorefter
begge dele hældes tilbage i gryden.
Cremen
bringes nu under konstant omrøring nær kogepunktet.
Når
den begynder at tykne let, tages den – stadig under omrøring – fra blusset og
køler af.
Den
sigtes og hældes langsomt og stadig under omrøring over 300 Gr. Mørk chokolade,
der er brudt i stykker.
Stilles
koldt og kugles op med en varm ske.
Blommekompot:
Alle
ingredienserne bringes i kog og småsimrer i 10 min.
Blommerne
køler af i lagen i køleskab, og kanel og ingefær tages op.
Sukkerkogte Physalis:
De
pillede physalis koges i sukkerlagen i 5 min. ved meget svag kogning, og køles
herefter i køleskab.
Anretning :
Der
lægges et tyndt lag blommekompot i cirkel på tallerkenen, og midtpå lægges 2
kugler chokoladecreme.
De
3 sukkerkogte physalis placeres korrekt i forhold til anretningen.
Der
pyntes med citronmelisseblad.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar