9/15/2019

Chokoladecreme m. Blommekompot og sukkerkogte Physalis.



5 Personer.

2 Dl. Sødmælk                    
6 Æggeblommer        
3½ Dl. Piskefløde     
120 Gr. Sukker                  
 300 Gr. God mørk Chokolade

500 Gr. Friske halverede blommer  50 Gr. Farin              
saft og skal af ½ citron      
saft af 1 appelsin                
75 Gr. Honning          
1 Stang Kanel
1 lille stykker frisk ingefær   
 kornene af ½ stang Vanille

15 Physalis                         
100 Gr. Sukker         
1 Dl. Vand

Citronmelisse

Tilberedning:

Sukker og æggeblommer piskes skummende.
Mælk og fløde gives et opkog og hældes under piskning over æggemassen, hvorefter begge dele hældes tilbage i gryden.
Cremen bringes nu under konstant omrøring nær kogepunktet.
Når den begynder at tykne let, tages den – stadig under omrøring – fra blusset og køler af.
Den sigtes og hældes langsomt og stadig under omrøring over 300 Gr. Mørk chokolade, der er brudt i stykker.
Stilles koldt og kugles op med en varm ske.

Blommekompot:

Alle ingredienserne bringes i kog og småsimrer i 10 min.
Blommerne køler af i lagen i køleskab, og kanel og ingefær tages op.

Sukkerkogte Physalis:

De pillede physalis koges i sukkerlagen i 5 min. ved meget svag kogning, og køles herefter i køleskab.

Anretning :

Der lægges et tyndt lag blommekompot i cirkel på tallerkenen, og midtpå lægges 2 kugler chokoladecreme.
De 3 sukkerkogte physalis placeres korrekt i forhold til anretningen.
Der pyntes med citronmelisseblad.

Velbekomme!

Ingen kommentarer: