8 - 10 Couverter.
200
Gr. Marcipan
100 Gr. Sukker
2 æg
150
Gr. Blødt saltet smør
75 g
grofthakkede mandler
30 Gr. Hvedemel
1½
Dl. Piskefløde
150 Gr. Mørk
Chokolade 55%
1½ Dl. Piskefløde
150
Gr. Mørk Chokolade 55%
50 Gr.
Saltet smør
1/2 Dl.
Piskefløde
Friske
bær
Tilberedning:
Ælt marcipan og
sukker godt sammen og tilsæt derefter et æg ad gangen, så massen ikke klumper.
Tilsæt
derefter det bløde smør lidt ad gangen, så det bliver en blød ensartet masse.
Til
sidst tilsættes hvedemel og de hakkede mandler vendes forsigtigt i marcipanmassen.
Kom
dejen i en smurt springform på ca. 20 cm i diameter.
Bag
(varmluft) ved 175° C. i ca. 35-40 min.
Lad herefter bunden
køle af, mens chokolademoussen tilberedes.
Hak
chokoladen.
Kog
fløden op, hæld den over chokoladen og pisk godt sammen.
Sæt
den til side indtil chokoladen falder til stuetemperatur.
Pisk
den sidste portion fløde til flødeskum og vend den i chokolademassen.
Når
det er vendt godt sammen hældes chokolademoussen over den afkølede
marcipanbund.
Kagen sættes i køleskabet til dagen efter. (Vi prøver at køle
ekstra hurtigt ned!)
Hak
chokoladen og smelt den sammen med smør i en skål over vandbad.
Rør
indtil der ikke er flere klumper i.
Kom
fløden i rør godt sammen.
Sæt
chokoladen til side og lad den sætte sig og blive en smule tykkere.
Tag
kagen ud af springformen inden chokoladetoppingen hældes på toppen af kagen.
Lad
den gerne nogle steder løbe ned af kagens sider.
Pynt
til sidst kagen af med friske bær.
Drys gerne med lidt i
guldstøv.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar