2/21/2019

Marcipanbund, chokolademousse, chokoladetopping, friske bær og guldstøv.



8 - 10 Couverter.

200 Gr. Marcipan                 
100 Gr. Sukker                   
2 æg
150 Gr. Blødt saltet smør      
75 g grofthakkede mandler  
 30 Gr. Hvedemel

1½ Dl. Piskefløde               
150 Gr. Mørk Chokolade 55%          
1½ Dl. Piskefløde

150 Gr. Mørk Chokolade 55%          
50 Gr. Saltet smør               
1/2 Dl. Piskefløde

Friske bær


Tilberedning:
Ælt marcipan og sukker godt sammen og tilsæt derefter et æg ad gangen, så massen ikke klumper.
Tilsæt derefter det bløde smør lidt ad gangen, så det bliver en blød ensartet masse.
Til sidst tilsættes hvedemel og de hakkede mandler vendes forsigtigt i marcipanmassen.
Kom dejen i en smurt springform på ca. 20 cm i diameter.
Bag (varmluft) ved 175° C. i ca. 35-40 min.
Lad herefter bunden køle af, mens chokolademoussen tilberedes.
Hak chokoladen.
Kog fløden op, hæld den over chokoladen og pisk godt sammen.
Sæt den til side indtil chokoladen falder til stuetemperatur.
Pisk den sidste portion fløde til flødeskum og vend den i chokolademassen.
Når det er vendt godt sammen hældes chokolademoussen over den afkølede marcipanbund. 
Kagen sættes i køleskabet til dagen efter. (Vi prøver at køle ekstra hurtigt ned!)

Hak chokoladen og smelt den sammen med smør i en skål over vandbad.
Rør indtil der ikke er flere klumper i.
Kom fløden i rør godt sammen.
Sæt chokoladen til side og lad den sætte sig og blive en smule tykkere.
Tag kagen ud af springformen inden chokoladetoppingen hældes på toppen af kagen.
Lad den gerne nogle steder løbe ned af kagens sider.
Pynt til sidst kagen af med friske bær.
Drys gerne med lidt i guldstøv.

Ingen kommentarer: