700
Gr. Jordskokker
7 Dl. Hønsebouillon
2 Dl. Piskefløde
Muskatnød
10 Kammuslinger
150
Gr. Æble
10 gram Smør
Purløg
Hønse/kyllingeskrog
2 Gulerødder
1 Porre
1/5
Knoldselleri
1 Brændt løg
1 Persillerod
1/5
Kruspersille
Tilberedning:
Kog
en god hønsebouillon på hønse/kyllingeskrog og grøntsager.
Skræl
jordskokkerne og kog dem møre i bouillonen.
Afkøl
og blend derefter, afvask gryden og hæld det hele igennem en sigte tilbage i
gryden.
Kog
suppen ind til passende smag og konsistens med hjælp af fløden.
Smag
til med salt, peber og muskat og holdt suppen lige under kogepunktet, mens
kammuslingerne og æblerne tilberedes.
Steg kammuslingerne hårdt et halvt minuts tid på hver side - de må gerne have en kraftig gyldenbrun stegeskorpe og være en ”My” rå i centrum.
Sautér æbleterningerne blidt og kærligt for lige at tage toppen af syren.
Anretning:
Anret
suppen portionsvis og top med kammuslingerne, æbletern og purløg.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar