2/21/2019

Cremet suppe med kammusling, æble, jordskok og purløg.



5 Couverter.

700 Gr. Jordskokker             
7 Dl. Hønsebouillon              
Salt og peber                          
Muskatnød                    
150 Gr. Æble                      
10 gram Smør                    
Purløg

Hønse/kyllingeskrog             
2 Gulerødder                      
1 Porre
1/5 Knoldselleri                   
1 Brændt løg                      
1 Persillerod
1/5 Kruspersille


Tilberedning:

Kog en god hønsebouillon på hønse/kyllingeskrog og grøntsager.
Skræl jordskokkerne og kog dem møre i bouillonen.
Afkøl og blend derefter, afvask gryden og hæld det hele igennem en sigte tilbage i gryden.
Kog suppen ind til passende smag og konsistens med hjælp af fløden.
Smag til med salt, peber og muskat og holdt suppen lige under kogepunktet, mens kammuslingerne og æblerne tilberedes.

Steg kammuslingerne hårdt et halvt minuts tid på hver side - de må gerne have en kraftig gyldenbrun stegeskorpe og være en ”My” rå i centrum.

Sautér æbleterningerne blidt og kærligt for lige at tage toppen af syren.


Anretning:

Anret suppen portionsvis og top med kammuslingerne, æbletern og purløg.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: