2/21/2019

Butterdejsindbagt kyllingebryst, nøddekartofler, champignonsalat og portvinssauce.



5 Couverter.

4 Plader frossen butterdej    
4 Kyllingefileter         
Salt og peber
Rapsolie                             
75 Gr. Saint Agur       
1 fed hakket hvidløg  
Æg  

2 Dl. Hønsebouillon              
Maizena                    
Soyasauce
½ Dl. Portvin

600 Gr. Aspargeskartofler     
Salt og vand   1 klat smør
50 Gr. Hasselnøddeflager     
Peber             
1 Fed presset hvidløg
Smør

400 Gr. Champignon                     
2 Dl. Olivenolie          
2 Spsk. Dijonsennep            
Salt og peber            
Krydderurter efter behag


Tilberedning:

Tø butterdejen op.
Drys kyllingefileterne med salt og peber og brun dem ved middelstærk varme i olie 4 min. på hver side.
Lad dem ”varme” i olien 4 min. på hver side.
Lad dem køle lidt af på en tallerken.
Rul butterdejen ud til dobbelt størrelse.
Bland osten med hvidløg.
Skær et snit i hver filet og fyld dem med osteblandingen.
Læg 1 filet på hvert stykke butterdej og kom resten af osteblandingen over.
Pensl dejkanterne med æg.
Fold butterdejen om kødet og pres kanterne godt til.
Læg dem på bageplade med sammenføjningerne nedad.
Bag pakkerne 10 - 15 min. ved 225 grader.

Kog bouillonen op.
Jævn bouillonen med maizena.
Tilsæt soya og kog saucen helt blank.
Smag til med portvin.

Skrub og kog godt 600 Gr. Aspargeskartofler i saltet vand til de netop er møre.
Tag dem op og pil dem.
Det gør ikke noget, de bliver lidt afkølede først, så er de ikke så svære at pille.
Smelt en stor klat smør i en meget stor sauterpande eller i en god, tykbundet gryde og steg kartoflerne gyldne, mens du vender dem jævnligt.
Når de er smukt gyldne, tilsættes 50 g hasselnøddeflager, lidt friskkværnet peber og evt. et fed presset hvidløg.
Lad nødderne brune med, men hold godt øje med dem, de må ikke blive sorte.

Rens de små champignon og halvér og rens de store champignon.
Rens dem gyldenbrune i smør.
Skyl krydderurterne og blend dem sammen med olie, eddike, sennep, salt og peber. 
Dressingen skal være ret tyk og helt grøn.
Vend dressingen sammen med de varme nøddebrune champignoner lige inden serveringen.

Ingen kommentarer: