5 Couverter.
750
Gr. Kalvekød evt. klump
Rapsolie
2 løg groft hakket
3-4 små
tomater hakket
1-2 chili fint
hakket
1/4 stk.
vanillestang
1 stk. Kanel
1 stk. Appelsin groft hakket
2 stk. stjerneanis
2-3 kardemomme
2 stk. Laurbærblade
1 spsk.
Gurkemeje
3 l. kalvefond
10 skiver chorizo pølse halve
1/2 Bdt.
Timian
1 stk.
Grøn mango i tern
1/2 agurk
i tern
Chili fint hakket uden kerner
Saft
fra 1 limefrugt
3-4 Dråber olie
750
Gr. Kartofler
1 Porre
15 Gr. Smør
1
Dl. Piskefløde
150 Gr. Bacon i
skiver
1 Spsk. Frisk Persille
1
Tsk. Sennepspulver
1 Dl.
Mælk
Salt og
hvid peber
5
Daioleforme
Tilberedning:
Kom
løg og hvidløg i en stor gryde med lidt fedtstof og sauter nogle minutter.
Kalvekødet
skæres i kvadrater på 3x3x3 cm. Og kommes på en meget varm pande, og brun det
helt gylden på alle sider.
Kom
kødet over til løgene og tilsæt herefter tomaterne, chili, appelsin, vanille,
kanel, timian stjerneanis, kardemommekapsler, laurbærblade, gurkemeje og kalvefond
på og bring i kog.
Lad
det herefter koge indtil kødet er helt mørt under låg (Inderne vil koge til
kødet næsten trevler!).
Tag
kødet og krydderierne op, og kog derefter saucen kraftigt ind, så den får saucekonsistens.
Når
den har konsistensen, kommes kødet tilbage i gryden.
Rist
Chorizopølsen på en pande, og kom den op til kødet.
Lad
gryden småsimre i 10 minutter, tilsmag med salt og peber samt evt. lidt mere
chili.
Til salaten blandes alle ingredienserne, krydr derpå godt med salt og peber samt 3-4 dråber olie.
Til salaten blandes alle ingredienserne, krydr derpå godt med salt og peber samt 3-4 dråber olie.
Salaten
må ved servering ikke komme kold fra køleskabet!
Kartofler
skrælles og koges møre i vand.
Porren
renses og snittes i tynde ringe.
Smør
smeltes i en gryde, og porren tilsættes.
Svitses
i et par min. under omrøring.
Fløden
hvori sennepspulveret er udrørt tilsættes, og koges ved svag varme i et par
minutter.
Smages
til med salt og peber.
Vandet hældes fra kartoflerne og de moses.
Bacon skæres i små kvadrater, blandes i mosen sammen med hakket persille, porrestuvning, salt og peber.
Kartoffelmosen hældes i en smurt Daioleform og bages i ca. 20 min. ved 200⁰ C.
Vandet hældes fra kartoflerne og de moses.
Bacon skæres i små kvadrater, blandes i mosen sammen med hakket persille, porrestuvning, salt og peber.
Kartoffelmosen hældes i en smurt Daioleform og bages i ca. 20 min. ved 200⁰ C.
HUSK:
Denne
ret skal smage indisk, varmt, krydret og stærkt.
Det
søde og sure kommer fra salaten.
Umamien
kommer blandt andet fra det røgede i kartoflen.
Det
svære er, at det hele skal harmonere, krydderierne skal vurderes/tilsættes/fjernes
under hele tilberedningen, idet så mange krydderier i én ret i uforudsigelig
styrke kan være særdeles svær at få i (Indisk) harmoni!
Anretning:
Den
er svær!
Kan
serveres á part i serveringsskåle og fad.
Kan
serveres á part i skåle på tallerken.
Kan
serveres på tallerken med lidt opfindsomhed!
Eller???
Ingen kommentarer:
Send en kommentar