2/21/2019

Indisk krydret kalvegryde med vanille, anis, kanel, appelsin, chorizo, chili, mangosalat og baconkartoffel.



5 Couverter.

750 Gr. Kalvekød evt. klump  
Rapsolie                   
2 løg groft hakket
4-5 fed hvidløg hakket                   
3-4 små tomater hakket       
1-2 chili fint hakket
1/4 stk. vanillestang             
1 stk. Kanel              
1 stk. Appelsin groft hakket 
2 stk. stjerneanis                 
2-3 kardemomme      
2 stk. Laurbærblade
1 spsk. Gurkemeje              
3 l. kalvefond  
10 skiver chorizo pølse halve 
1/2 Bdt. Timian  

1 stk. Grøn mango i tern                
1/2 agurk i tern         
Chili fint hakket uden kerner
Saft fra 1 limefrugt             
3-4 Dråber olie

750 Gr. Kartofler                 
1 Porre                    
15 Gr. Smør
1 Dl. Piskefløde                   
150 Gr. Bacon i skiver          
1 Spsk. Frisk Persille
1 Tsk. Sennepspulver                    
1 Dl. Mælk                
Salt og hvid peber
5 Daioleforme


Tilberedning:

Kom løg og hvidløg i en stor gryde med lidt fedtstof og sauter nogle minutter.
Kalvekødet skæres i kvadrater på 3x3x3 cm. Og kommes på en meget varm pande, og brun det helt gylden på alle sider.
Kom kødet over til løgene og tilsæt herefter tomaterne, chili, appelsin, vanille, kanel, timian stjerneanis, kardemommekapsler, laurbærblade, gurkemeje og kalvefond på og bring i kog.

Lad det herefter koge indtil kødet er helt mørt under låg (Inderne vil koge til kødet næsten trevler!).
Tag kødet og krydderierne op, og kog derefter saucen kraftigt ind, så den får saucekonsistens.
Når den har konsistensen, kommes kødet tilbage i gryden.
Rist Chorizopølsen på en pande, og kom den op til kødet.
Lad gryden småsimre i 10 minutter, tilsmag med salt og peber samt evt. lidt mere chili.

Til salaten blandes alle ingredienserne, krydr derpå godt med salt og peber samt 3-4 dråber olie.


Salaten må ved servering ikke komme kold fra køleskabet!


Kartofler skrælles og koges møre i vand.

Porren renses og snittes i tynde ringe.
Smør smeltes i en gryde, og porren tilsættes.
Svitses i et par min. under omrøring.
Fløden hvori sennepspulveret er udrørt tilsættes, og koges ved svag varme i et par minutter.
Smages til med salt og peber.

Vandet hældes fra kartoflerne og de moses.
Bacon skæres i små kvadrater, blandes i mosen sammen med hakket persille, porrestuvning, salt og peber.

Kartoffelmosen hældes i en smurt Daioleform og bages i ca. 20 min. ved 200⁰ C.

HUSK:

Denne ret skal smage indisk, varmt, krydret og stærkt.
Det søde og sure kommer fra salaten.
Umamien kommer blandt andet fra det røgede i kartoflen.

Det svære er, at det hele skal harmonere, krydderierne skal vurderes/tilsættes/fjernes under hele tilberedningen, idet så mange krydderier i én ret i uforudsigelig styrke kan være særdeles svær at få i (Indisk) harmoni!


Anretning:

Den er svær!

Kan serveres á part i serveringsskåle og fad.

Kan serveres á part i skåle på tallerken.

Kan serveres på tallerken med lidt opfindsomhed!

Eller???

Ingen kommentarer: