12/08/2018

Cheesecake med pebernødder og gløgg



12 Couverter.

300 Gr. Pebernødder  
50 Gr. Fuldkornshvedekiks    
150 Gr. Smør - smeltet
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)                             
Bagepapir
5 Blade husblas         
1 Vaniljestang           
125 Gr. Sukker
4½ Dl. Karolines Køkken Flødefraiche 30%                     
1 Spsk. Appelsinskal Øko.
2 Spsk. Friskpresset appelsinsaft                       
2 Blade husblas         
2 Dl. Gløgg
100 g grofthakkede brændte mandler                           
Sølv- eller guldstøv

Tilberedning:

Kom pebernødder og kiks i et blenderglas og blend i ca. 30 sek. - til de er findelt.
Kom kiksblandingen i en skål, tilsæt smør og rør blandingen godt sammen.
Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 22 cm i diameter). Beklæd formen med lagkageplast.
Fordel blandingen i springformen, pres kiksbunden godt sammen og pres den halvt op ad siderne i springformen (ca. 4 cm).

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret.
Pisk vanilje, resten af sukkeret, flødefraiche, appelsinskal og -saft til et let skum.
Rør flødeosten blød med lidt af fromageblandingen og vend den bløde flødeost i fromagen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
Smelt den over vandbad.
Afkøl husblassen med lidt af fromageblandingen og vend det i resten af blandingen.
Fordel fromagen over pebernøddebunden i springformen - der skal være ca. 1 cm op til kanten, så der er plads til geléen.
Sæt kagen i fryseren i 15 min. sæt kagen i køleskabet i 30 min. Og slut med at sætte kagen i fryseren i 15 minutter inden Du kommer geléen på.



Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Varm imens 1 dl gløgg til lige under kogepunktet, tag gryden af varmen og smelt husblassen heri.
Køl af med resten af gløggen. Hæld meget forsigtigt geléen over fromagen i springformen, når den begynder at stivne og lad den stå i yderligere ca. 1 time i køleskabet.

Anretning:

Tag forsigtigt kagen ud af formen, fjern lagkageplast og bagepapir og stil kagen på et fad.
Drys brændte mandler og sølvstøv i et 2 cm bredt bånd langs kanten af kagen og server.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: