500
Gr. Ribbenssteg
Salt og peber
4 Spsk. Rapsolie
25
Gr Ingefær
1 fed hvidløg
1 Spsk. Vindruekerneolie
1
Spsk. Soja (Victor)
2 Spsk. Hvidvinseddike
3 Spsk. Hoisin sauce
1/2 Dl. Vand
Eventuelt
lidt brun farin
1
agurk
4
stjerneanis
5 Spsk. Hvidvinseddike
4
Spsk. Rørsukker
2 Spsk. Fishsauce
1/2 dl vand
1
chili (Alt efter styrke!)
Tilberedning:
Krydr ribbensstegen med salt og peber og pak den ind i to lag alufolie.
Bages
i ovn i 2 timer ved 140° C.
Tag
kødet ud af ovnen uden at åbne folien og lad det køle helt ned i køleskab.
Skær
sværen af ribbensstegen, gnid den med rigeligt salt, og steg den sprød i ovnen.
Skær
stegen i passende bjælker.
Varm
olien i en wok og brun ribbens bjælkerne godt brune, og læg dem til side.
Hak
ingefær og hvidløg fint.
Tilsæt
soja, eddike, Hoisin sauce og vand og lad det koge sammen til en tyknet sirup.
Kom
bjælkerne ned i saucen, og glasér bjælkerne indtil servering.
Start
med at koge eddike, vand, rørsukker, Fishsauce og stjerneanis op.
Lad
blandingen køle af, og fjern så stjerneanis.
Skær
agurken i tynde skiver, evt. på et mandolinjern, og hæld den afkølede eddike-blanding
over. Lad agurkesalaten trække i minimum 2 timer.
Anretning:
Vis
mig hvor elegant I vil anrette disse stykker ribbensteg!
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar