12/08/2018

Sous Vide Svinebryst med sprød svær og asiatisk agurkesalat.



5 Couverter.

500 Gr. Ribbenssteg              
Salt og peber  
4 Spsk. Rapsolie

25 Gr Ingefær           
1 fed hvidløg   
1 Spsk. Vindruekerneolie

1 Spsk. Soja (Victor)           
2 Spsk. Hvidvinseddike         
3 Spsk. Hoisin sauce

1/2 Dl. Vand                       
Eventuelt lidt brun farin

1 agurk                             
4 stjerneanis   
5 Spsk. Hvidvinseddike

4 Spsk. Rørsukker               
2 Spsk. Fishsauce      
1/2 dl vand

1 chili (Alt efter styrke!)


Tilberedning:

Krydr ribbensstegen med salt og peber og pak den ind i to lag alufolie.
Bages i ovn i 2 timer ved 140° C.
Tag kødet ud af ovnen uden at åbne folien og lad det køle helt ned i køleskab.

Skær sværen af ribbensstegen, gnid den med rigeligt salt, og steg den sprød i ovnen.

Skær stegen i passende bjælker.
Varm olien i en wok og brun ribbens bjælkerne godt brune, og læg dem til side.
Hak ingefær og hvidløg fint.
Tilsæt soja, eddike, Hoisin sauce og vand og lad det koge sammen til en tyknet sirup.
Kom bjælkerne ned i saucen, og glasér bjælkerne indtil servering.

Start med at koge eddike, vand, rørsukker, Fishsauce og stjerneanis op.
Lad blandingen køle af, og fjern så stjerneanis.
Skær agurken i tynde skiver, evt. på et mandolinjern, og hæld den afkølede eddike-blanding over. Lad agurkesalaten trække i minimum 2 timer.


Anretning:

Vis mig hvor elegant I vil anrette disse stykker ribbensteg!


Velbekomme!

Ingen kommentarer: