12/08/2018

Skrubbe- eller rødspættefilet med ansjosmayonnaise



5 Couverter.

     3 Friske Rødspættefileter  
     Rugmel                
Salt og peber
Smør

¼ agurk i meget små tern         
¼ tsk. Salt               
1½ Ansjosfilet finthakket
1 Spsk. Hellmann           
½ Spsk. Forårsløg finthakket
¼ Dl. Purløg fintskåret    
½ Tsk. Økologisk citronskal fintrevet                         
Peber
Rugbrød

Tilberedning:

     Del rødspættefileterne på    langs,  fjern eventuelle ben.
     Fold hver filet sammen til en lille pakke (ca. 5 x 5 cm).
     Vend pakkerne i rugmel og drys med salt og peber.
     Lad smørret blive gyldent i en pande og steg filetpakkerne ved jævn varme, 
     til de er gennemstegte og sprøde.

     Bland agurketern og salt i en skål og lad det stå tildækket i ca. ½ time.
     Hæld agurk i en sigte, skyl og tør dem godt.
     Vend ansjoserne sammen med agurketern og de øvrige ingredienser.
     Stil ansjosmayonnaisen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
     Smag til.

 Anretning:

     Skær rugbrødsskiverne ud i passende stykker.
     Læg de varme fiskefileter på og fordel ansjosmayonnaisen på toppen.
     Pynt med purløg og server straks.

Velbekomme!

Ingen kommentarer: