12/08/2018

Honningglaceret grilleret kalvespidsbryst med dobbelt baked potato, stegt græskar og tomat med flødepeberrod.



5 Couverter.

750 Gr. Kalvespidsbryst                 
200 Gr. Honning                  
Lidt god soya
150 Gr. Pankorasp               
Salt og peber

3 Bagekartofler                   
150 Gr. Bacon i tern            
Smør
1 Skalotteløg            
Sellerisalt                          
Peber

400 Gr. Græskar                 
1 Dl. Soyamel           
1,5 Dl. Vand
1 Dl. Rasp                          
1 Dl. Fintrevet ost               
1 Tsk. Paprika
Olie                         
Salt og peber

5 Tomater                          
2 Dl. Piskefløde                   
1½ Spsk. Sukker
Ca. 80 Gr. Frisk fintrevet peberrod  
Citronsaft                           
Kruspersille


Tilberedning:

Kalvespidsbrystet skæres ud i 5 rektangulære ”bjælker” á 150 Gr. Stykket.
Honning og soya blandes og varmes op.
De 5 stykker kalvespidsbryst vendes i honningblandingen og ”trækker” i denne i minimum 30 minutter.
Inden serveringen vendes kalvespidsbrystet i Pankorasp, og grilleres i ovnen til gylden overflade.

De 3 bagekartofler bages i ovnen i 45 – 60 minutter.
Baconternene ristes nøddebrune.
Skalotteløget skæres i fine tern, og vendes med baconternene i slutristningen.
Når bagekartoflerne er færdigbagte skæres de over på den lange led.
Kartoffelmassen tages ud og blandes med bacon og skalotteløg, og tilsmages med sellerisalt og peber.
Kartoffelmassen sprøjtes tilbage i kartoffelskallen, og bages ved 225⁰ C. inden servering.

Skær græskarret i mundrette stykker i 5 mm. tykke skiver.
Bland soyamel og vand og dyb skiverne i blandingen.
Bland rasp, revet ost og paprika og vend græskarskiverne heri.
Inden serveringen steges de panerede skiver i olie.

Der skæres et kryds øverst på tomaten, og denne blancheres i kogende vand.
Træk tomatskrællen af tomaterne, og sæt tomaterne i køleskabet.
Pisk fløden til skum med sukker.
Smag den piskede fløde til med peberrod og citronsaft.
Inden serveringen skæres et låg af tomaten, tomaten udhules og fyldes med flødepeberroden.
Tomatlåget lægges på skrå på flødepeberroden, og der pyntes med en kvist kruspersille.


Anretning:

Vis mig hvor ”elegant” I vil præsentere denne ret!



Velbekomme!

Ingen kommentarer: