100
gr. mandler el. hasselnødder
150
gr. sukker
4
æg
150 gr.
smør
100
gr. mørk chokolade
1
Spsk. Citronsaft
100
gr. Chokolade
5 gr.
smør
3 Appelsiner
Citronsaft
1
Spsk. Sukker
Tilberedning:
Mandlerne
smuttes/Hasselnødder hakkes meget fint i mandelkværn, foodprocessor eller
blender.
Sukker
og æggeblommer piskes luftige.
Smør
og chokolade smeltes over vandbad og afkøles lidt.
Chokoladeblandingen,
mandler/hasselnødder og citronsaft røres i æggeblommerne.
Æggehviderne
piskes stive og vendes i.
Klip
et stykke bagepapir ud og læg det i den smurte springform.
Hæld
dejen i springformen og stil den i ovnen ca. 35 min. ved 175° C. på anden
nederste ovnribbe.
Kagen
afkøles.
Chokolade
og smør smeltes over vandbad, og smøres på kagen.
Når
chokoladen er stivnet, er kagen klar til servering. (Kagen skal være blød og
konfektagtig)
Appelsinerne
skæres i fileter, citronsaft og sukker kommes over, og de trækker i ca. 30 min.
Anretning:
Én
lagkageskive anrettes på tallerkenen og rundt om anrettes de marinerede
appelsinfileter.
Herefter
kan drysses med hakket pistacienød.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar