12/08/2018

Chokoladekage med kandiseret appelsin.



6 - 8 Couverter.

100 gr. mandler el. hasselnødder               
150 gr. sukker
4 æg                                 
150 gr. smør
100 gr. mørk chokolade                           
1 Spsk. Citronsaft

100 gr. Chokolade                         
5 gr. smør

3 Appelsiner
Citronsaft
1 Spsk. Sukker

Tilberedning:

Mandlerne smuttes/Hasselnødder hakkes meget fint i mandelkværn, foodprocessor eller blender.
Sukker og æggeblommer piskes luftige.
Smør og chokolade smeltes over vandbad og afkøles lidt.
Chokoladeblandingen, mandler/hasselnødder og citronsaft røres i æggeblommerne.
Æggehviderne piskes stive og vendes i.

Klip et stykke bagepapir ud og læg det i den smurte springform.
Hæld dejen i springformen og stil den i ovnen ca. 35 min. ved 175° C. på anden nederste ovnribbe.

Kagen afkøles.

Chokolade og smør smeltes over vandbad, og smøres på kagen.
Når chokoladen er stivnet, er kagen klar til servering. (Kagen skal være blød og konfektagtig)

Appelsinerne skæres i fileter, citronsaft og sukker kommes over, og de trækker i ca. 30 min.

Anretning:

Én lagkageskive anrettes på tallerkenen og rundt om anrettes de marinerede appelsinfileter.
Herefter kan drysses med hakket pistacienød.

Velbekomme!

Ingen kommentarer: