12/08/2018

Rødspættefilet Bonne Femme



5 Personer.

10/4 Rødspættefileter                    
10 St. Hakket champignon    
Smør
2 Stk. Hakket skalotteløg                

Hvidvin                    
Beurre Mainé
Fiskefond                           
1 Dl. Hollandaise                  
Hakket persille
3 æggeblommer                  
250 g usaltet smør              
1 Spsk. vand
2 Spsk. Citronsaft               
Salt og peber

Tilberedning:

Blank de hakkede løg og champignon i en gryde i smør.
Kom de pænt rullede rødspættefileter i gryden, tilsæt hvidvin og fiskefond og damp rødspættefileterne.
Tag rødspættefileterne op af gryden, og læg dem i et lille gratinfad.
Jævn fonden med Beurre Mainé til lidt tyk saucekonsistens.

Smelt smørret og lad det bundfælde, fjern evt. skum.
Pisk æggeblommerne op med vand og citronsaft evt. over vandbad.
Når æggemassen er god tyk, piskes det varme smør i uden valle.
Smag til med salt, peber og citronsaft.

Tilsæt 1 Dl. Hollandaise til saucen, og montér med hakket persille.

Den færdige sauce hældes over rødspættefileterne, og retten gratineres i ovnen under høj overvarme.

Anretning:

Rødspættefilet Bonne Femme serveres rygende varm i gratinfadet.

Ingen kommentarer: