Panna Cotta med Arabica kaffebønner og marineret svedske.
5 Couverter.
12
Gr. Hele kaffebønner
4 Dl. Piskefløde
1 Dl. Sødmælk
75
Gr. Sukker
3 Blade husblas
5
Bløde svedsker
2 Dl. Rødvin
1 Spsk. Honning
½
Kanel stang
8 Sorte peberkorn
Tilberedning:
Knus
kaffebønnerne groft i en morter, eller knus dem med en kasserolle på et
spækbræt.
De
skal kun lige knuses og ikke pulveriseres.
Kom
de knuste kaffebønner i en gryde sammen med fløde, mælk og sukker.
Kog
det stille op til kogepunktet (lad det gerne tage 6-8 min., så kaffesmagen kan
nå at trænge ud i fløden).
Tag
gryden af blusset.
Hæld
blandingen gennem en finmasket sigte og over i en skål.
Blød
husblassen op i rigeligt koldt vand i 4-5 min.
Vrid
vandet af husblassen, og smelt husblassen i den varme fløde.
Hæld
blandingen over i 5-6 portionsskåle, og stil dem i køleskabet.
De
skal stå i 2-3 timer, til fløden er helt stivnet til en dejlig blød
budding.
Bland
rødvin, honning, kanel og peberkorn i en gryde, og kog det ned til en sirup.
Læg
svedskerne ned i gryden, og vend dem i siruppen.
Hæld
svesker og væske i en skål til afkøling.
Anretning:
Server
Panna Cottaen direkte i skålen, eller vend den ud på en tallerken.
(Varm
i så fald skålen i lidt varmt vand inden).
Læg
en sveske ovenpå Panna Cottaen, og læg lidt sirup ovenpå svedsken.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar