10/30/2018

Panna Cotta med Arabica kaffebønner og marineret svedske.



Panna Cotta med Arabica kaffebønner og marineret svedske.


5 Couverter.

12 Gr. Hele kaffebønner                 
4 Dl. Piskefløde                   
1 Dl. Sødmælk
75 Gr. Sukker          
3 Blade husblas

5 Bløde svedsker                 
2 Dl. Rødvin                       
1 Spsk. Honning
½ Kanel stang          
8 Sorte peberkorn


Tilberedning:

Knus kaffebønnerne groft i en morter, eller knus dem med en kasserolle på et spækbræt.
De skal kun lige knuses og ikke pulveriseres. 
Kom de knuste kaffebønner i en gryde sammen med fløde, mælk og sukker.  
Kog det stille op til kogepunktet (lad det gerne tage 6-8 min., så kaffesmagen kan nå at trænge ud i fløden). 
Tag gryden af blusset.
Hæld blandingen gennem en finmasket sigte og over i en skål. 
Blød husblassen op i rigeligt koldt vand i 4-5 min.
Vrid vandet af husblassen, og smelt husblassen i den varme fløde.  
Hæld blandingen over i 5-6 portionsskåle, og stil dem i køleskabet.
De skal stå i 2-3 timer, til fløden er helt stivnet til en dejlig blød budding. 

Bland rødvin, honning, kanel og peberkorn i en gryde, og kog det ned til en sirup.
Læg svedskerne ned i gryden, og vend dem i siruppen.
Hæld svesker og væske i en skål til afkøling.


Anretning:

Server Panna Cottaen direkte i skålen, eller vend den ud på en tallerken.
(Varm i så fald skålen i lidt varmt vand inden).

Læg en sveske ovenpå Panna Cottaen, og læg lidt sirup ovenpå svedsken.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: