Oksetyksteg,
solbær, bagt selleri, perlespelt og rødbede.
5 Couverter.
800
Gr. Oksetykkam
Salt og peber
50 Gr. Solbær
500
Gr. Rødbeder
75 Gr.
Solbærsaft
25 Gr. Balsamico
100
Gr. Perlespelt
35 Gr. Løg
1 Fed hvidløg
Lidt
olie
2½ Dl.
Vand
Salt
25
Gr. Vesterhavsost
Bagepapir
375
Gr. Knoldselleri
10 Gr. Smør
1 Fed hvidløg
50
Gr. Gedeost
10 Blade Rucola
Tilberedning:
Soigner oksetykstegen og kom den i en stegegryde sammen med solbærrene, krydr med salt
og peber, og sæt gryden ind i en forvarmet ovn ved 175⁰ C i 1½ time.
Tag
låget af gryden, skru op på 225⁰ C. i 20 minutter og overhæld stegen med væsken
fra gryden et par gange under bruningen.
Tag
stegen op af gryden, hold den varm, og kog braiseringsvædsken ind til
sirupskonsistens.
Vend
kødet i den indkogte fond, og lad ”trække” under låg indtil udskæring.
Det
overskydende braiseringsvædske afkoges med lidt solbærsaft, tilsmages og
serveres til kødet.
Vask
rødbederne godt.
Kom
rødbederne på et stykke sølvpapir, drys med salt, pak rødbederne godt ind og
bag rødbederne ved 175⁰ C. i 75 minutter.
Smut
skindet af rødbederne og halvér dem.
Kom
rødbederne i en gryde med solbærsaft, balsamico og salt.
Sæt
gryden på komfuret og kog saften ind omkring rødbederne.
Pil
løget og snit det fint.
Pil
hvidløget og snit det fint.
Kom
olie i en gryde og varm op, kom løg og hvidløg i gryden og sautér ved middel
varme.
Løgene
må næsten ikke tage farve.
Kom
spelten i gryden og lad det den sautere med løgene.
Kom
vand og salt i gryden og giv et opkog.
Skru
ned til middelvarme og lad gryden koge, indtil spelten er mør, og den har
konsistens som en risotto.
Tag
gryden fra varmen og blend speltmassen med en stavblender.
Riv
osten på et rivejern, og rør den ud i speltmassen.
Kom
speltmassen op i en bradepande beklædt med bagepapir og stil på køl, indtil den
er helt kold.
Skær
eller stik speltmassen ud i den størrelse, I ønsker.
Kom
olie på en pande og varm op.
Steg
perlespelt stykkerne gyldne på begge sider inden servering.
Skræl
knoldselleriet og skær ensartede ”pommes fritter” ud af selleriet.
Pil
hvidløget og skær det i skiver.
Kom
smør, salt og hvidløg oven på selleristavene og pak dem ind i sølvpapiret.
Bag
selleri fritterne ved 175⁰ C. i 30 – 40 minutter.
Lige
inden servering vendes selleri fritterne i den smeltede gedeost, og ved
servering pyntes med Rucola.
Anretning:
Jeg
glæder mig helt vildt til at se, hvor fantastisk flot I vil præsentere denne
ret!
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar