10/30/2018

Oksetyksteg, solbær, bagt selleri, perlespelt og rødbede.



Oksetyksteg, solbær, bagt selleri, perlespelt og rødbede.


5 Couverter.

800 Gr. Oksetykkam            
Salt og peber            
50 Gr. Solbær

500 Gr. Rødbeder                
75 Gr. Solbærsaft                
25 Gr. Balsamico

100 Gr. Perlespelt                
35 Gr. Løg                         
1 Fed hvidløg
Lidt olie                             
2½ Dl. Vand                       
Salt
25 Gr. Vesterhavsost           
Bagepapir

375 Gr. Knoldselleri              
10 Gr. Smør                       
1 Fed hvidløg
50 Gr. Gedeost                   
10 Blade Rucola


Tilberedning:

Soigner oksetykstegen og kom den i en stegegryde sammen med solbærrene, krydr med salt og peber, og sæt gryden ind i en forvarmet ovn ved 175⁰ C i 1½ time.
Tag låget af gryden, skru op på 225⁰ C. i 20 minutter og overhæld stegen med væsken fra gryden et par gange under bruningen.
Tag stegen op af gryden, hold den varm, og kog braiseringsvædsken ind til sirupskonsistens.
Vend kødet i den indkogte fond, og lad ”trække” under låg indtil udskæring.
Det overskydende braiseringsvædske afkoges med lidt solbærsaft, tilsmages og serveres til kødet.

Vask rødbederne godt.
Kom rødbederne på et stykke sølvpapir, drys med salt, pak rødbederne godt ind og bag rødbederne ved 175⁰ C. i 75 minutter.
Smut skindet af rødbederne og halvér dem.
Kom rødbederne i en gryde med solbærsaft, balsamico og salt.
Sæt gryden på komfuret og kog saften ind omkring rødbederne.

Pil løget og snit det fint.
Pil hvidløget og snit det fint.
Kom olie i en gryde og varm op, kom løg og hvidløg i gryden og sautér ved middel varme.
Løgene må næsten ikke tage farve.
Kom spelten i gryden og lad det den sautere med løgene.
Kom vand og salt i gryden og giv et opkog.
Skru ned til middelvarme og lad gryden koge, indtil spelten er mør, og den har konsistens som en risotto.
Tag gryden fra varmen og blend speltmassen med en stavblender.
Riv osten på et rivejern, og rør den ud i speltmassen.
Kom speltmassen op i en bradepande beklædt med bagepapir og stil på køl, indtil den er helt kold.
Skær eller stik speltmassen ud i den størrelse, I ønsker.

Kom olie på en pande og varm op.
Steg perlespelt stykkerne gyldne på begge sider inden servering.

Skræl knoldselleriet og skær ensartede ”pommes fritter” ud af selleriet.
Pil hvidløget og skær det i skiver.
Kom smør, salt og hvidløg oven på selleristavene og pak dem ind i sølvpapiret.
Bag selleri fritterne ved 175⁰ C. i 30 – 40 minutter.
Lige inden servering vendes selleri fritterne i den smeltede gedeost, og ved servering pyntes med Rucola.


Anretning:

Jeg glæder mig helt vildt til at se, hvor fantastisk flot I vil præsentere denne ret!



Velbekomme!

Ingen kommentarer: