Grisenakke, æble, ingefær, svampe,
variation af jordskok og kartoffelkage med bacon.
5 Couverter.
500
Gr. Nakkefilet af gris
100
Gr. Smør Æbleeddike
2½
Dl. Hønsefond
1 Dl. Lys sirup
1 Tsk. Revet ingefær
Salt
og peber
5
Små æbler
3 Dl.
Æblemost
1 Dl. Æbleeddike
3
Spsk. Rørsukker
5 Stilke
citrontimian
8
Jordskokker
3 Dl. Sødmælk
50 Gr. Smuttede mandler
100
Gr. Smør
Salt
5
Jordskokker
100 Gr. Svampe
Smør og olie
5
Stilke blød timian
Salt og
peber
5
Daioleforme
10 Skiver bacon
10 Kartofler
1
Løg
½ Solohvidløg Blød timian
1
Dl. Piskefløde
Salt og
peber Smør til formen
Tilberedning:
De
500 Gr. Nakkefilet afbrunes i smør på alle sider.
Stil
til side i 15 minutter.
Inden
servering steges kødstykket rosa i ovnen ved 175⁰ C. 1 2 X 20 minutter, hvor
det hviler 15 minutter imellem hver stegning.
Kog
panden af med æbleeddike og tilsæt fond og sirup.
Lad
det koge ind, til det begynder at tykne.
Tilsæt
ingefær og smag til med salt og peber.
Inden
serveringen vendes kødet i glaseringen.
Skræl
de 5 små æbler, og fjern kernehusene med et parisiennejern.
Kog
en lage op af æblemost, æbleeddike, rørsukker og citrontimian.
Når
lagen koger, pocheres æblerne i lagen, lige under kogepunktet i 5 minutter,
hvorefter æblerne trækker færdige i lagen, indtil lagen er kold(Køleskab!)
Tag
æblerne op, og kog lagen ind.
Inden
serveringen glaseres æblerne i lidt af den indkogte lage, så æblerne er
glaserede ved servering.
Skræl
jordskokkerne, og kog dem møre i sødmælk sammen med mandlerne.
Tag
mandler og jordskokker op af mælken.
Brun
smørret i en gryde, og blend mandlerne og jordskokkerne ud i smørret.
Justér
purékonsistensen med kogemælken.
Smag
til med salt, og hold pureen varm indtil servering.
Vask
og aftør de 5 jordskokker, og bag dem møre i ovnen ved 150⁰ C. i cirka 50
minutter.
Tryk
jordskokkerne flade.
Rens
svampene.
Steg
jordskokker og svampene i olie og smør.
Drys
med salt, peber og timian.
Smør
de 5 Daioleforme med smeltet smør.
Beklæd
formen med skiver af bacon, således baconskiverne kan bøjes over det øverste af
kartoffelmassen.
Skær
meget tynde skiver af kartoflerne på et mandolinjern, og læg lagvis kartofler,
løg, hvidløg og timian i Daioleformen.
Krydr
med salt og peber.
Pensles
med piskefløde og lukkes med baconskiverne.
Bages
i ovnen ved 200⁰ C. med varmluft indtil kartoflerne er møre.
Tag
kartoffelkagen ud af ovnen, og lad den hvile i 10 minutter inden servering.
Anretning:
Den
varme glaserede nakkefilet skæres i skiver under hensyntagen til kødfibrenes
retning, og anrettes Kl. 18:00
Anret
nu tallerkenen færdig med de øvrige delelementer, således det hele er varmt og
lækkert, og under hensyntagen til farve og konsistens.
Prøv
at anrette med lidt finesse, hvor det tydeligt fremstår, at Du har tænkt over
din præsentation!
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar