En fiskehovedret med utallige variationsmuligheder!!!!!
Her er valgt:
Ø Flødedampede blåmuslinger.
Ø Ovndampet laksefilet.
Ø Hvidløgsristede Tigerrejer.
Ø Laksefarserede
rødtungefileter.
Ø Menuirestegte
rødspættefileter.
Ø Pommes Duchesse.
Ø Ovnbagte grilltomater.
Ø Smørristet helbladet spinat.
Ø Ris Pilaw.
Ø Limesauce.
Ø Fiskefond.
Ø Laksemousse.
Ø Rosmarinstegte Champignon.
Når
disse delretter er gennemarbejdet, skulle I gerne have opnået forståelse for at
arbejde med fisk og skaldyr samt være i besiddelse af grundopskrifter til
fremtidig inspiration.
Lektionen
afsluttes med anretning med Pommes Duchesse på rumopdelt sølvfad, så I herefter
mestrer en anderledes anretningsteknik.
Flødedampede
Blåmuslinger.
5 Personer.
500
Gr. Blåmuslinger
3 Dl. Hvidvin
¼ Citron
3 Dl. Hvidvin
¼ Citron
1
Stort hakket løg
Bredbladet persille
2 Dl. Fløde
Bredbladet persille
2 Dl. Fløde
Smør
Salt og peber
Salt og peber
Blank
de hakkede løg i smør i en gryde.
Kom
de frisk lukkede muslinger i gryden, sautér i ½ minut, tilsæt hvidvin samt
citron.
Damp
muslingerne under låg i ca. 10 – 12 minutter, til muslingerne har åbnet sig.
Muslingerne
optages af gryden, og muslingefonden nedkoges til det halve, tilsættes
piskefløden og tilsmages med salt og peber.
Inden
anretning svinges muslingerne i denne sauce og monteres med friskhakket
persille.
ΩΩΩΩΩΩ
Ovndampet
Laksefilet.
5 Personer.
300
Gr. Laksefilet uden Skind
Frisk hakket oregano
Salt og peber
Frisk hakket oregano
Salt og peber
3
Limefrugter
Laksefileten
soigneres og der skæres 5 stk. Batons uden skind på 4 X 4 Cm.
Drysses
med salt, peber og oregano, og stilles koldt i min. 60 minutter.
Ovndampes
på plade ved 200° C., eller nøjagtigt til laksen ikke er ”bleu” på toppen.
Laksefileterne
serveres på den smørristede helbladede spinat.
Pynt
med en krydderurt.
ΩΩΩΩΩΩ
Hvidløgsristede
Tigerrejer.
5 Personer.
10
Tigerrejer
Smør
Paprika
Smør
Paprika
Hakket
frisk hvidløg
Frisk Estragon
Salt og peber
Frisk Estragon
Salt og peber
Soignér
tigerrejerne og udtag endetarmen.
Rist
rejerne i smør, og til sidst krydres med paprika, hakket hvidløg, frisk
estragon, salt og peber.
Rejerne
skal være rygende varme ved servering.
ΩΩΩΩΩΩ
Laksefarserede
Rødtungefileter.
5 Personer.
5
Pæne Rødtungefileter
150 Gr. Laksekød
1 Dl. Fløde
150 Gr. Laksekød
1 Dl. Fløde
2
Æggehvider
Salt og peber
Stødte Koriander
Salt og peber
Stødte Koriander
Laksekødet
køres sejt på blenderen med salt.
Æggehvide
tilsættes og der blendes lidt endnu.
Piskefløde
tilsættes til rette konsistens, og der tilsmages med koriander og peber.
Stil
laksefarsen i fryseren i 20 min. Så den kan ”sætte” sig!
Rødtungefileterne
soigneres, foldes eller rulles, og farseres med laksemousse.
Dampes
i smurt ildfast fad med lidt fiskefond i ovnen ved 160° C. til farsen er fast.
ΩΩΩΩΩΩ
Meunierestegte
Rødspættefileter.
5 Personer.
5
Pæne Rødspættefileter
Hvedemel
Salt og peber
Hvedemel
Salt og peber
Smør
Rødspættefileterne
soigneres, vendes i hvedemel og smørsteges lige inden servering.
Krydr
med salt og peber.
ΩΩΩΩΩΩ
Pommes
Duchesse.
5 Personer.
2 Kg. Kartofler
200 Gr. Smør
8 Æggeblommer
200 Gr. Smør
8 Æggeblommer
Salt
og peber
Kartoflerne
skrælles og koges i vand uden salt, vandet hældes fra, og kartoflerne afdampes.
Kartoflerne
pureres, og der tilsættes 200 gr. Smør, og massen røres over varme.
Der
tilsættes 8 æggeblommer, og kartoffelmassen tilsmages med salt og peber.
Kartoffelmassen
udsprøjtes med stjernetyl som rumopdeling på sølvfad, og spises som tilbehør
til Poissons Tout de Paris.
ΩΩΩΩΩΩ
Ovnbagte
Grilltomater.
5 Personer.
5
Modne tomater
Frisk basilikum
Olie
Frisk basilikum
Olie
Revet
parmesan
Revet mandel
Få capers
Revet mandel
Få capers
Skær
låg på tomaten så låget kan lettes, men stadig vedhæfter tomaten.
Udhul
en smule ned i tomaten, så pestoen kan lægges i udhulingen.
Bages
i ovnen enten i 18 timer ved 70° C. eller ved 220° C i 20 – 30 minutter
(Afhængig
af ovnkvalitet).
ΩΩΩΩΩΩ
ΩΩΩΩΩΩ
Smørristet
helbladet spinat.
5 Personer.
400
Gr. Helbladet spinat
Muskatnød
Salt og peber
Muskatnød
Salt og peber
Smør
Spinaten
drænes for vand, og smørristes.
Tilsmages
med revet muskatnød, salt og peber.
ΩΩΩΩΩΩ
Ris
Pilaw.
5 Personer.
25
Gr. Hakket løg
125 Gr. Basmati ris
50 Gr. Smør
125 Gr. Basmati ris
50 Gr. Smør
Oksebouillon
Bagepapir
Salt
Bagepapir
Salt
Det
hakkede løg dampes med 25 Gr. smør uden at brune.
Risene
tilsættes og der omrøres indtil risene har opsuget smørret.
Det
dobbelte kvantum vand med lidt oksebouillon, som risene måler, tilsættes, og
det dækkes med et smurt stykke bagepapir og med låg og dampes i en ovn i 18
minutter.
Risene
skiftes over i en anden kasserolle, slås løse med en gaffel, der tilsættes
samtidig 25 Gr. koldt smør og tilsmages med salt.
Ris
Pilawen serveres rygende varm i et af rummene på fadet.
ΩΩΩΩΩΩ
Fiskefond.
2 Liter.
1
Kg. Fiskeben
50 Gr. Persillerod
100 Gr. løg
50 Gr. Persillerod
100 Gr. løg
50
Gr. Champignon
Det hvide af 1 porre
Saft af 1 Citron
Det hvide af 1 porre
Saft af 1 Citron
2
L. Vand
10 Gr. Salt
Hvide peberkorn
10 Gr. Salt
Hvide peberkorn
Det
hele koges op og skummes omhyggeligt, hvorefter fonden koger ganske langsomt i
ca. 20 Min.
10
Minutter før fonden er færdig tilsættes 1 Spsk. Hvide peberkorn.
Fonden
sigtes, koges op, skummes endnu en gang og er færdig til brug.
ΩΩΩΩΩΩ
Limesauce.
5 Personer.
½
L. Fiskefond
Limesaft
1 Dl. Piskefløde
Limesaft
1 Dl. Piskefløde
Maizenamel
Salt og peber
Salt og peber
Fiskefonden
tilsmages med limesaft, enten fra limefrugter eller lime fra flaske.
Der
tilsættes fløde, og saucen jævnes om nødvendigt med lidt maizena.
Tilsmages
med salt og peber.
ΩΩΩΩΩΩ
Rosmarinstegte
Champignon.
5 Personer.
250
Gr. Champignon
Frisk rosmarin
Smør
Frisk rosmarin
Smør
Salt
og peber
Champignonerne
sprødsteges i smør, og tilsmages med friskhakket rosmarin, salt og peber.
ΩΩΩΩΩΩ
Anretning.
Sølvfadet
med forhøjningen på midten opdeles i 8 rum med Pommes Duchesse.
Fadet
bages i ovnen, eller ”brændes” med flamme inden de forskellige fiskeanretninger
placeres i rummene.
Til
sidst sættes 5 dekorativt udskårne limefrugter på fadet, og limesaucen serveres
á part.
Alt
på fadet skal være rygende varmt, og anretningen skal derfor være planlagt!!!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar