4/09/2018

Kammusling med puré, nødder, citron og krydderurt.



5 Couverter.

5/2 Kammuslinger i egen skal          
¼ Knoldselleri  
¼ L. Sødmælk
Lidt smør                           
Salt, hvid peber og citron

5 Hasselnødder                   
1 Spsk. Smør

1 Citron                             
1 Dl. Vand                
1 Dl. Sukker

Krydderurter


Tilberedning:

Knoldselleriet skrælles, og skæres i grove tern.
Smelt smørret og sautér selleriternene i et par minutter, uden at de tager farve.
Hæld sødmælken på, skru ned for varmen og lad dampe/simre let i 30 minutter.
Si mælken fra i en skål.
Kom sellerien i en blender, og tilpas med den lune mælk, så selleripureen kan køres til helt glat konsistens, og tilsmag med salt, hvid peber og citron.

Hak hasselnødderne groft og vend dem i brunet smør, og stil til side.

Citronen skæres i skiver, og koges i vand og sukker i 1 time.
Sigt vandet fra, og blend citronmassen til en lækker let syrlig creme.

Tag kammuslingerne ud af skallen og soignér muslingen, og skær den vandret i 2 stykker.
Sæt den halve kammusling til side, og drys med salt og lidt sukker, og lad trække i 15 minutter.
Rist den halve kammusling hurtigt i meget varmt smør, og læg den på køkkenrulle.

Anretning:

Læg ”stinkende” varm selleripuré i bunden af kammuslingskallen; mængde som en lille dessertske.
Placér den varme kammusling på selleripuréen, sæt 3 små ”toppe” citroncreme med sprøjtetyl rundt om muslingen, og montér med lun hasselnød.
Pynt med lidt krydderurt.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: