5 Couverter.
5/2
Kammuslinger i egen skal
¼
Knoldselleri
¼ L. Sødmælk
Lidt
smør
Salt, hvid
peber og citron
5
Hasselnødder
1 Spsk. Smør
1
Citron
1 Dl.
Vand
1 Dl. Sukker
Krydderurter
Tilberedning:
Knoldselleriet
skrælles, og skæres i grove tern.
Smelt
smørret og sautér selleriternene i et par minutter, uden at de tager farve.
Hæld
sødmælken på, skru ned for varmen og lad dampe/simre let i 30 minutter.
Si
mælken fra i en skål.
Kom
sellerien i en blender, og tilpas med den lune mælk, så selleripureen kan køres
til helt glat konsistens, og tilsmag med salt, hvid peber og citron.
Hak
hasselnødderne groft og vend dem i brunet smør, og stil til side.
Citronen
skæres i skiver, og koges i vand og sukker i 1 time.
Sigt
vandet fra, og blend citronmassen til en lækker let syrlig creme.
Tag
kammuslingerne ud af skallen og soignér muslingen, og skær den vandret i 2
stykker.
Sæt
den halve kammusling til side, og drys med salt og lidt sukker, og lad trække i
15 minutter.
Rist
den halve kammusling hurtigt i meget varmt smør, og læg den på køkkenrulle.
Anretning:
Læg
”stinkende” varm selleripuré i bunden af kammuslingskallen; mængde som en lille
dessertske.
Placér
den varme kammusling på selleripuréen, sæt 3 små ”toppe” citroncreme med
sprøjtetyl rundt om muslingen, og montér med lun hasselnød.
Pynt
med lidt krydderurt.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar