5 Couverter.
Salt og peber
Smør
2
Fed hvidløg
Frisk timian
Citronsaft
Citronskal
Hvidvin
1
Løg
2 Belle Boscop
æbler
Olivenolie
1
Dl. Æblemost
Peberrod
4
Æggeblommer
Hvidvinsfond
400 Gr. Smør
1½
Dl. Piskefløde
Salt og peber
Tilberedning:
Torsken
drysses med rigeligt salt ved undervisningens begyndelse, og stilles koldt.
Lige
inden servering steges torsken i smør sammen med finthakket hvidløg, finthakket
frisk timian, citronskal, peber og lidt citronsaft.
Steg
kun torsken på skindsiden, først med lidt høj varme og skru så ned.
Et
par minutter inden torsken er ”lun på toppen” tages torskestykkerne af panden
og holdes lune overdækket med folie indtil servering.
Panden
afkoges med lidt hvidvin, og denne ”jus” skal bruges til legering til Sauce
Mousseline.
1
løg og 2 Belle Boscop æbler skæres i både.
Løgbådene svitses i olie til de er
blanke, og æblerne tilsættes, og efter få minutter tilsættes æblemost.
Ragout`en
koger ind, og serveres med friskrevet peberrod.
4
Æggeblommer legeres med hvidvinsfonden og piskes op med 400 Gr.
Smeltet smør
befriet for valle og vand.
Denne
ægte sauce holdes varm indtil servering.
Lige
inden servering vendes 1½ Dl. Let pisket fløde i den ægte sauce, og nu skal der
blot tilsmages, og endelig ikke piskes mere i Mousseline saucen.
Anretning:
2nden.
Sidste undervisningsaften, hvor I snart har ”Masterchef” stjernestatus, og hvor
jeg har set flotte anrettede tallerkener fra Jer, og denne tallerken er meget
nem at præsentere.
Jeg
har desværre også nogle få gange oplevet, at der er grupper, der nærmest i
”affekt” anretter uden at have gjort sig nogle betragtninger, ”lurer” på
grupperne inden egen præsentation, og derfor fulgt forståeligt afleverer en
mindre æstetisk tallerken.
Under
arbejdsfordeling eller under tilberedning er det vigtigt, at I som gruppe taler
sammen om præsentation, vender forskellige muligheder for anretning, for det er
sikkert, at når ingredienserne sidder ”lige i skabet”, så er det anretningen,
der sælger lysten til at ”angribe” tallerkenen!
Hvis
mig nu, at I kan!
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar