2/12/2018

Fromage med jordskokke og grønkålstapenade





5 Couverter.

250 Gr. Jordskokker            
100 Gr. Sødmælk                
100 Gr. Fløde
75 Gr. Skyr                       
3 Blade husblas                   
Salt og peber
Revet skal af citron

50 Gr. Grønkål                    
25 Gr. Ristede hasselnødder  
¼ Dl. Æbleeddike
1 Æble                     
1 Spsk. Akaciehonning                   
1 Spsk. Rapsolie


Tilberedning:

Skræl jordskokkerne og skær dem i fine tern.
Kog dem møre i mælk og fløde ved svag varme under låg i cirka 15 minutter.
Sæt massen til side i 5 minutter og tilsæt den udblødte husblas.
Tilsmag med salt, peber og revet citronskal.
Vend skyr i massen, når den er let afkølet.
Hæld fromagen op i cocotter eller serveringsglas, og stil køligt i 2 timer.

Rist hasselnødderne i ovnen eller på en tør pande.
Skær æblerne i tern.
Rens/skyl grønkålen, og blend hasselnødder, kål, honning og eddike, og smag evt. til med lidt salt.
Vend æblerne i tapenaden.


Anretning:

Anret fromagen i cocotter eller glas og top med grønkålstapenade.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: