2/12/2018

Nougatkage med Marcipan






12 Couverter.

150 Gr. Farin            
150 Gr. Sukker                   
2½ Dl. Olie
4 Æg                       
300 Gr. Mel                        
1 Tsk. Natron
1 Stor Tsk. Bagepulver                 
2 Tsk. Kanel                       
½ Tsk. Ingefær
1 Knsp. Salt                      
50 Gr. Marcipan

100 Gr. Nougat                   
3 Dl. Piskefløde                   
25 Gr. Valnødder

Kakaopulver                       
Rød Skovsyre


Tilberedning:

Pisk olie, farin og sukker sammen, og tilsæt derefter under omrøring et æg af gangen.
Bland mel, bagepulver, natron, kanel, ingefær og salt, og rør det i dejen.
Riv til sidst marcipanen, og bland den i dejen, inden dejen kommes i en smurt og meldrysset springform Ø 20 – 22 Cm.
Bag ved 160⁰C. i ca. 40 – 45 minutter.

Imens kagen bages, smeltes nougat over vandbad, og fløde piskes til en let flødeskum.
Den smeltede nougat vendes med flødeskummet og de blendede valnødder, og stilles på køl.

Når kagen er afkølet, smøres nougatmassen på toppen af kagen.


Anretning:

Inden kagen serveres drysses med kakaopulver og pyntes med skovsyre.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: