6 Couverter.
750
Gr. Portobello svampe
2 Store
skalotteløg
2 Fed hvidløg
1 Dl. Hvidvin
Revet
skal fra 1 citron
2
Kviste Merian
4
Kviste Timian
4 Dl.
Piskefløde
Olie
2
L. Hønsefond
Salt, peber
og citronsaft
500
Gr. Østershatte
½ L. Eddike
500 Gr. Sukker
1
Spsk. Salt
1 Spsk.
Peberkorn
1 Kvist krondild
1
Spsk. Korianderfrø
Olie
250
Gr. Rosenkål
Olie
Ærteskud
Godt
brød
Tilberedning:
Rist
svampene af på middelhøj varme, så de bruner.
De
må ikke blive sorte.
Tilsæt
de hakkede skalotteløg og sauter dem.
Tilsæt
herefter hvidløg og citronskal.
Når
det er sauteret let, tilsættes hvidvin, hønsefond og fløde.
Kog
igennem sammen med merian og timian.
Efter
ca. 10 minutter tages krydderurterne op, og suppen blendes, til den har en
cremet konsistens.
Tilsmages
med salt, peber og citron.
Riv
østershatte i små strimler.
Rist
hårdt af i olie.
Herefter
koges en blanding af eddike, sukker, salt, peber, krondild og korianderfrø
igennem.
Østershattene
koges med de sidste 5 minutter.
Sæt
dem koldt, og lad dem køle ned i lagen.
Rosenkålene
pilles, skæres i kvarte og ristes i olie til de er gyldne, så noter af nød
bliver fremtrædende.
Anretning:
Det
forekommer måske let at anrette, men vis mig hvordan, I som gruppe vil anrette
suppen.
Server
godt brød til.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar