2/12/2018

Portobello svampesuppe med syltede østershatte og ristet rosenkål



6 Couverter.

750 Gr. Portobello svampe    
2 Store skalotteløg              
2 Fed hvidløg
1 Dl. Hvidvin                      
Revet skal fra 1 citron                   
2 Kviste Merian
4 Kviste Timian                   
4 Dl. Piskefløde                   
Olie
2 L. Hønsefond                   
Salt, peber og citronsaft

500 Gr. Østershatte             
½ L. Eddike                        
500 Gr. Sukker
1 Spsk. Salt                       
1 Spsk. Peberkorn               
1 Kvist krondild
1 Spsk. Korianderfrø            
Olie

250 Gr. Rosenkål                
Olie

Ærteskud

Godt brød


Tilberedning:

Rist svampene af på middelhøj varme, så de bruner.
De må ikke blive sorte.
Tilsæt de hakkede skalotteløg og sauter dem.
Tilsæt herefter hvidløg og citronskal.
Når det er sauteret let, tilsættes hvidvin, hønsefond og fløde.
Kog igennem sammen med merian og timian.
Efter ca. 10 minutter tages krydderurterne op, og suppen blendes, til den har en cremet konsistens.
Tilsmages med salt, peber og citron.

Riv østershatte i små strimler.
Rist hårdt af i olie.
Herefter koges en blanding af eddike, sukker, salt, peber, krondild og korianderfrø igennem.
Østershattene koges med de sidste 5 minutter.
Sæt dem koldt, og lad dem køle ned i lagen.

Rosenkålene pilles, skæres i kvarte og ristes i olie til de er gyldne, så noter af nød bliver fremtrædende.


Anretning:

Det forekommer måske let at anrette, men vis mig hvordan, I som gruppe vil anrette suppen.

Server godt brød til.



Velbekomme!

Ingen kommentarer: