12/14/2017

Nytårskager med nougatcreme, hvid chokolade, blåbær og mynte.




12 Couverter.

2 blade husblas                   
150 g nougat            
1 dl piskefløde
1½ dl piskefløde til skum                
3 æg                       
225 g sukker
150 g mørk chokolade                   
200 g smør                        
100 g mel
75 g valnødder                  
Lidt kakao

Pynt: Spåner af hvid chokolade, 100 g blåbær og lidt frisk mynte.

Tilberedning:

Kom husblas i en skål med koldt vand og lad det udbløde.
Skær nougaten i små tern og kom det i en skål.
Hæld 1 dl piskefløde i en lille gryde og opvarm det, kom udblødt husblas i den varme fløde og rør rundt så husblassen smelter.
Sigt den varme fløde over i skålen med nougat og rør det jævnt.
Pisk den anden portion fløde til flødeskum og vend det i nougatmassen.
Hæld det i en lille form og sæt det i køleskabet 3 timer.
Pisk æg og sukker hvidt med en elpisker.
Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad.
Rør æggemassen sammen med chokolademassen.
Hak valnødderne groft.
Sigt melet i dejen og vend det forsigtigt i og afslutningsvis vendes valnødderne i.
Fyld dejen i muffin forme 2/3 dele op i formen.
Bag kagerne 15-18 minutter ved 185 grader.

Anretning:

Tag kagerne ud af formen – drys med lidt kakao. 
Dyp en lille ske i varmt vand, og sæt en lille skefuld nougatcreme på hver kage. 
Pynt kagerne med hakket hvid chokolade, blåbær og frisk mynte.

Du kan også bage nytårskagen i en smurt springform af 22 cm og bage den 35 min ved 185 grader. 
Afkøle kagen og hælde nougatcremen over, og lad det stivne i køleskabet.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: