2
blade husblas
150 g
nougat
1 dl piskefløde
1½ dl piskefløde til skum
1½ dl piskefløde til skum
3
æg
225 g sukker
150 g mørk chokolade
150 g mørk chokolade
200
g smør
100 g mel
75 g valnødder
75 g valnødder
Lidt
kakao
Pynt:
Spåner af hvid chokolade, 100 g blåbær og lidt frisk mynte.
Tilberedning:
Kom
husblas i en skål med koldt vand og lad det udbløde.
Skær
nougaten i små tern og kom det i en skål.
Hæld
1 dl piskefløde i en lille gryde og opvarm det, kom udblødt husblas i den varme
fløde og rør rundt så husblassen smelter.
Sigt
den varme fløde over i skålen med nougat og rør det jævnt.
Pisk
den anden portion fløde til flødeskum og vend det i nougatmassen.
Hæld
det i en lille form og sæt det i køleskabet 3 timer.
Pisk
æg og sukker hvidt med en elpisker.
Smelt
smør og chokolade i en skål over vandbad.
Rør
æggemassen sammen med chokolademassen.
Hak
valnødderne groft.
Sigt
melet i dejen og vend det forsigtigt i og afslutningsvis vendes valnødderne i.
Fyld
dejen i muffin forme 2/3 dele op i formen.
Bag
kagerne 15-18 minutter ved 185 grader.
Anretning:
Tag
kagerne ud af formen – drys med lidt kakao.
Dyp en lille ske i varmt vand, og
sæt en lille skefuld nougatcreme på hver kage.
Pynt kagerne med hakket hvid
chokolade, blåbær og frisk mynte.
Du
kan også bage nytårskagen i en smurt springform af 22 cm og bage den 35 min ved
185 grader.
Afkøle kagen og hælde nougatcremen over, og lad det stivne i
køleskabet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar