6 Couverter.
6 Mørbradbøffer af ca. 175 Gr. pr. stk.
Smør
til stegning
Salt og peber
3 Kviste frisk timian
3 Kviste frisk timian
4-6
Portobello svampe
100 Gr. Bøgehatte
1 Fed finthakket hvidløg
Frisk
timian, finthakket
36
Gulerodsfritter 6 X 1 Cm.
Smør til
stegning
Hakket kruspersille
2
Dl. Hønsebouillon
1 Bdt.
bredbladet persille 1 fed hvidløg
1 potte brøndkarse (gem lidt til drys på retten)
1 potte brøndkarse (gem lidt til drys på retten)
25 g smør (koldt skåret i små tern)
1 Spsk. Citronsaft
1 Spsk. Citronsaft
Salt og
peber Evt. Lidt ekstra citronsaft
Tilberedning:
Brun mørbradbøfferne hurtigt på en varm pande i smør med 3 kviste frisk timian, krydr
med salt og peber og stil til side.
Rengør
svampene, skær Portobello svampene i mindre stykker og skær roden af Bøgehattene,
og skær dem i stykker til samme størrelse som Portobello svampene.
Steg
svampene på en pande i smør til de er gyldne, og stadig med lidt væde, idet
svampene skal i ovnen inden servering.
Tilsæt
hvidløg, timian og krydr med salt og peber, og stil til side.
Giv
hønsebouillon et opkog.
Pluk
bredbladet persille og brøndkarse.
Pil
og snit hvidløget i skiver.
Kom
krydderurterne i et blenderglas sammen med hvidløg, smør og lidt citronsaft –
hæld den varme bouillon i glasset.
Blend
ved høj hastighed til det er helt grønt og jævnt.
Krydr
med salt og peber og evt. lidt ekstra citronsaft, og stil til side.
Skræl
gulerødderne og skær dem præcist i ”fritter” i størrelsen 6 X 1 Cm.
Brun
dem hurtigt i smør, og stil til side.
Inden
anretning steges mørbradbøfferne i ovnen ved 185⁰C. i 1 – 2 minutter, og trækker
i 5 minutter inden servering.
Svampe
og gulerodsfritter bages i ovnen ved 185⁰C. i 4 – 6 minutter.
Brøndkarsecremen
varmes lige inden servering uden for meget piskning.
(Farven
kan eventuelt justeres med lidt ascorbinsyre!)
Anretning:
Anret
de rosa stegte mørbradbøffer på en tallerken Kl. 18:00
Lav
3 stationer med 3 x 2 gulerodsfritter rundt om tournedosen.
Læg
varm brøndkarsecreme mellem stationerne.
”Drys”
med varme svampe (gerne lidt ovenpå mørbradbøffen) og brøndkarsekviste.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar