12/14/2017

Mørbrad med bøgehat, Portobello, gulerodsfritter og brøndkarsecreme.




6 Couverter.

6 Mørbradbøffer af ca. 175 Gr. pr. stk.         
Smør til stegning       
Salt og peber
3 Kviste frisk timian           

4-6 Portobello svampe          
100 Gr. Bøgehatte               
1 Fed finthakket hvidløg     
Frisk timian, finthakket

36 Gulerodsfritter 6 X 1 Cm.  
Smør til stegning       
Hakket kruspersille   

2 Dl. Hønsebouillon              
1 Bdt. bredbladet persille 1 fed hvidløg
1 potte brøndkarse (gem lidt til drys på retten)      
25 g smør (koldt skåret i små tern)
1 Spsk. Citronsaft               
Salt og peber Evt. Lidt ekstra citronsaft



Tilberedning:

Brun mørbradbøfferne hurtigt på en varm pande i smør med 3 kviste frisk timian, krydr med salt og peber og stil til side.

Rengør svampene, skær Portobello svampene i mindre stykker og skær roden af Bøgehattene, og skær dem i stykker til samme størrelse som Portobello svampene.
Steg svampene på en pande i smør til de er gyldne, og stadig med lidt væde, idet svampene skal i ovnen inden servering.
Tilsæt hvidløg, timian og krydr med salt og peber, og stil til side.

Giv hønsebouillon et opkog.
Pluk bredbladet persille og brøndkarse.
Pil og snit hvidløget i skiver.
Kom krydderurterne i et blenderglas sammen med hvidløg, smør og lidt citronsaft – hæld den varme bouillon i glasset.
Blend ved høj hastighed til det er helt grønt og jævnt.
Krydr med salt og peber og evt. lidt ekstra citronsaft, og stil til side.

Skræl gulerødderne og skær dem præcist i ”fritter” i størrelsen 6 X 1 Cm.
Brun dem hurtigt i smør, og stil til side.


Inden anretning steges mørbradbøfferne i ovnen ved 185⁰C. i 1 – 2 minutter, og trækker i 5 minutter inden servering.

Svampe og gulerodsfritter bages i ovnen ved 185⁰C. i 4 – 6 minutter.

Brøndkarsecremen varmes lige inden servering uden for meget piskning.
(Farven kan eventuelt justeres med lidt ascorbinsyre!)


Anretning:

Anret de rosa stegte mørbradbøffer på en tallerken Kl. 18:00
Lav 3 stationer med 3 x 2 gulerodsfritter rundt om tournedosen.
Læg varm brøndkarsecreme mellem stationerne.
”Drys” med varme svampe (gerne lidt ovenpå mørbradbøffen) og brøndkarsekviste.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: