12/14/2017

Salat med sprød fisk, Serrano, pærer, julesalat og krydderurter.




6 Couverter.

400-500 Gr. Pighvarfilet, helleflynder, slethvar, hellefisk eller rødtunge.
4-5 skiver Serranoskinke                
2 Små pærer  1 Julesalathoved
½ Bakke blandet salat med Rucola   
1 Skalotteløg snittet i tynde skiver
1 Lille håndfuld krydderurter, f.eks. kørvel, purløg, skovsyre eller frisk timian.
2-3 Spsk. Citronsaft             
2½ Spsk. Olivenolie    
Salt og peber

Pynt: Lidt ekstra krydderurter.


Tilberedning:

Skær fisken i brede strimler, drys med salt, og stil i køleskabet.

Steg Serranoskinke skiverne sprøde i ovnen, og knæk efterfølgende den sprøde skinke i mindre stykker.

Skær pærerne i kvarter.
Fjern og kassér kernehuset, og skær det i skiver.

Snit julesalaten i små stykker, og bland dem med pærer, salat, skalotteløg, krydderurter, citronsaft, olivenolie, salt og peber.

Steg fiskestykkerne let sprøde i afklaret smør lige inder servering.


Anretning:

Anret salaten på tallerkner eller et fad og kom stegt fisk henover.
Drys med sprødstegt Serranoskinke og lidt ekstra krydderurter.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: