5 Personer.
625
Gr. Norsk laksefilet
Salt
Revet
citron og limeskal
3
Små Endivie/Julesalat
2
Dl. Æblejuice
1 Vanillestang
2
Spsk. Sukker
4
Stjerneanis Saften fra 1 appelsin
Salt
6 Rosa peberkorn
1
Æggeblomme
½ Æggehvide
1 Tsk. Citronsaft el. eddike
1
Pris salt
1 Pris
lyst peber
¼ Tsk. Fransk sennep
¼
Tsk. Vanillesukker
1½ Dl.
rapsolie
1 Stavblender
Passende
glas til stavblender
Pomelo
Smør
Lakridsstang
Frisk
kørvel
Fremstilling:
Soignér
laksestykket for skind, nerveben, rygbrusk, løst fedt og skæl, og krydr
laksestykket med salt, peber og revet citron og limeskal.
Pak
laksestykket ind i film, og lad det ligge og ”marinere” på bordet.
Kom
æblejuice, citronsaft el. eddike, flækket vanillestang, sukker, stjerneanis,
appelsinsaft, salt og rosa peberkorn i en gryde, med præcis så stor bund at de
3 små endivier kan ligge ved siden af hinanden på bunden.
Giv
lagen et opkog, kom endivierne i lagen og kog sagte i 3 minutter, stil til side
og lad trække i 5 minutter.
Tag
endivierne op af lagen, og læg dem på et fad med køkkenrulle i køleskabet.
Find
et glas med en diameter ½ cm. større end din stavblenders stav, cirka 10 cm.
højt, og gerne med låg.
Kom
æggeblommen og den halve æggehvide i glasset sammen med citronsaft el. eddike,
salt, peber, sennep, vanillesukker og hæld til sidst rapsolien i glasset.
Sæt
stavblenderen ned i glasset, og lad olien samle sig over blenderhovedet.
Tænd
blenderen med 10 små stød, indtil æggeblommen har samlet sig, og bevæg
blenderhovedet op og ned forsigtigt, indtil vanillemayonnaisen er samlet til
rette konsistens; hvis den er for tyk tilsættes lidt vand.
Du
har nu lært at lave den letteste lille portion mayonnaise, og mayonnaisen kan
nu sættes i køleskabet med låg på til senere brug!
Alt
efter hvor stor Pomeloen er, så udskæres der 1-2 fileter til hver gruppe, og
hver pomelofilet skæres i passende stykker til hver couvert.
Hvert
af de 5 pomelo stykker pr. couvert, bør ikke være mere end 1 x 1 x 1 cm.
Læg
laksestykket i et ikke for tykt fad, og bag laksestykket i filmen i 15 minutter
ved 100° C., og til laksestykket er ca. 45-48° C. i kernen(Laks begynder at koagulere
ved 25° C.)
Hold
laksestykket lunt indtil servering.
Brun
noget smør i en pande, og brun den kolde endivie på alle sider.
Del
hver endivie i 2 stykker, og riv lidt lakrids over endiviestykkerne.
Anretning:
Skær
det lune tempererede laksestykke ud i passende stykker, darner, 3 kants eller
hvad Du ønsker, og placer det midt på tallerkenen.
Læg
et stykke brunet endivie op på kanten at laksestykket, og læg 5 små stykker
pomelo med en top af vanillemayonnaise på rundt om laksestykket.
Læg
en tynd ring af brunet smør fra endivien rundt om pomelostykkerne, og pynt
laksestykket med en dusk frisk kørvel.
Kan
spises med små smørvendte dildkartofler eller godt brød.
Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar