10/10/2017

Fisketerrin med sprøde grøntsager og Limesauce.




6 Couverter.

Vi skal lave én 3-farvet fisketerrin, og det er meget vigtigt, at fiskemoussen blendes meget koldt!
Derfor skal ingredienserne blendes direkte fra køleskabet, og om nødvendigt med én isterning.
Fordi fisketerrinen skal være 3-farvet laver vi fiskemoussen i 3 portioner.

Portion 1:

200 Gr. Torskefilet                        
Salt og lys peber
2 Æg                                
Piskefløde
100 Gr. Smørsauteret frisk Spinat.

Torskefileten efterses for ben og urenheder, blendes sejt med salt herefter den smørsauterede pressede friske spinat, lys peber og æg, herefter tilsættes piskefløde lidt efter lidt til rette konsistens, smages til og hviler i kold skål i køleskabet.

Portion 2:

200 Gr. Laksefilet 
Salt og lys peber
2 Æg                               
 Piskefløde.
½ Rød Peberfrugt.

Behandles som ovenstående fiskemousse.

Portion 3:

200 Gr. Torskefilet                        
Salt og lys peber
2 Æg                                 
Piskefløde.

Behandles som ovenstående fiskemousse.

Efter at have ”trukket” i køleskabet i ca. 20 – 30 minutter smøres de 3 fiskemousser i én smurt bageform under hensyntagen til farve, dækkes med smurt pergament og bages i vandbad i ca. 40-50 minutter til kerne 70 - 72°C.
(Er der en af mousserne, der er en anelse tyndere end de andre, så læg den i midten, men ellers vil de være pænest med den hvide mousse i midten!)

Sprøde grøntsager, salat m.m.:

Jeg indkøber forskellige garniturer, og I vælger selv, hvordan og med hvilke garniturer Jeres anretning skal præsenteres!

Limesauce:

På fiskebenene koges én fiskefond, der jævnes og tilsmages med saften fra limefrugter el. fra en flaske Lime, og lidt fløde.
(Det kan være nødvendigt med en anelse sukker, såfremt der benyttes friske limefrugter!).


Anretning:

Anrettes lun eller kold med garniture efter temperament og Limesauce.

Velbekomme.

Ingen kommentarer: