1/13/2016

Hellefisk på sprødt leje med Blinis og pikant kørvelcreme.




5 Couverter.


5 x 100 Gr. Hellefiskfilet                   

1 Dl. Boghvedemel                           
1 Dl. Hvedemel                                 
3 Æggeblommer
25 Gr. Gær                                      
1 Dl. Mælk                                       
Salt og peber
1 Dl. Creme Fraiche 38%                    
Reven skal af ½ citron                       
Smeltet smør

4 Hakkede skalotteløg                        
2½ Dl. Hvidvin                                  
Olivenolie
200 Gr. Pikant ost                             
Kørvel                                             
Salt og peber
Maizena

2 – 3 Blade sølvbeder                        
2 Små røde æbler                           
200 Gr. Bacontern

                                  
Tilberedning:


Mælken lunes til 37° C., og gæren udrøres heri.
Melet røres i, derefter æggeblommer, creme fraiche, revet citronskal og salt og peber.
Skålen filmes og dejen stilles til hævning i ca. 1 time.

Skær hellefiskfileten ud i de korrekte stykker, og drys med salt.
Stil fisken i køleskabet under film til modning.

Blinispanden varmes og pensles med lidt smeltet smør.
Der bages 10 blinis(2 til hver couvert), og de lægges på bagepapir efter bagning, så de kan lunes i ovnen lige inden servering.

De hakkede skalotteløg sauteres i lidt olivenolie uden at tage farve.
Hvidvinen tilsættes og koges ned til halv mængde.
Pikantosten tilsættes og saucen gives et opkog.
Saucen stavblendes og tilsmages, og om nødvendigt justeres konsistensen på saucen.
Hakket kørvel tilsættes saucen 5 minutter inden servering.

De røde æbler skæres i tern på 0,5 x 0,5 x 0,5 cm. og læg dem i vand med citron.
Skær sølvbedebladene i tynde strimler på 4 x 0,5 cm.
Skær baconen i tern på 1 x 1 x 1 cm.
Rist baconternene sprøde på en hed pande, tilsæt strimlerne af sølvbedebladene, så de bliver møre/sprøde, og lige inden servering sauteres æbleternene med.
Tilsmag med salt og peber.

Hellefisken steges i olivenolie på hed pande og krydres.

Anretning:

Vis mig, lige præcis hvordan Du syntes, retten skal præsenteres!


Velbekomme!

Ingen kommentarer: