Denne suppe kan
kombineres til grøntsagssuppe, fiskesuppe, fjerkræsuppe eller serveres med
forskelligt slags kød.
5 - 6 Couverter.
300
Gr. Kyllingeskrog el. lignende
1
Gulerod
1 Porre
1
Lille stykke selleri
Lidt
persillestilk
Laurbærblad
2
L. Vand
Salt
Hønsebouillon
pasta
Rød carry pasta
1 Ds. Kokosmælk
Oystersauce
God soya
2 Limeblade
½
Citrongræs
2 Hvidløgsfed
Chili efter behag
Lidt
ingefær
125 Gr. Smør 8 Korianderblade
Salt
Det
hvide af 1 porre
1 Gulerod
6 Markchampignon
½
Rød syltet peberfrugt
½ Dl.
Eddike
½ Dl. Sukker
Rapsolie
Purløg
Tilberedning:
Bland
eddike og sukker, og rør sukkeret ud i eddiken.
Sylt
den halve røde peberfrugt i denne lage ved stuetemperatur.
Den
rengjorte gulerod, porre og selleri i strimler blankes i en gryde i lidt olie.
Kom
kyllingekødet i gryden sammen med persillestilk og laurbærblad, vend
ingredienserne i gryden, og tilsæt vandet til sidst.
Lad
disse ingredienser indkoge i mindst 1 time.
Brun
smørret let, træk gryden af ilden, og smid de 8 korianderblade ned i smørret.
Stil
gryden til side i 10 minutter, og hæld smørret igennem en sigte ned i en lille
beholder foret med film.
Læg
denne lille smørpakke i køleskabet.
Sigt
kyllingebouillonen over i en ren gryde, tilsmag eventuelt med lidt
hønsebouillon og tilsæt kokosmælk.
Tilsæt
limeblade, citrongræs, hvidløg og ingefær, og kog suppen igennem ved moderat
varme i 30 minutter.
Sigt
suppen over i en ren gryde, og kog suppen op.
Tilsmag
med rød carry pasta, oystersauce, soya, chili og salt efter behov, og lad
suppen trække på varm plade i 15 minutter.
Rist
de kvarte markchampignon i lidt olie til ”sprød” konsistens.
Skær
det hvide af porre, gulerod og syltet rød peber i ensartet julienne.
Tag
det brunede koriandersmør ud af køleskabet, og form en ”smørterning” på
½
x ½ x ½ Cm.
Anretning:
Læg
de varme julienne grøntsager i midten af en dyb varm tallerken, og ”drys” med
champignon rundt om.
Placer en terning af brunet koriandersmør ovenpå grøntsagerne.
Lige
inden servering hældes den skoldhede suppe i tallerkenen, og der drysses med
lidt purløg.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar