Muslingesuppe med pocherede æg, fennikel og purløg.
6 Couverter.
1½
Kg. Friske rensede muslinger
2
Fed hvidløg
2 Løg
3
Dl. Tør hvidvin
3
Dl. Sødmælk
4
Dl. Piskefløde
6 friske æg
15
Stængler purløg
3 L.
Vand
3 Dl. Eddike
Salt
og peber
Citron
1
Lille fennikel
6
Stængler purløg
Tilberedning:
Kog
hvidvin op sammen med de finthakkede hvidløg og løg i en stor gryde.
Når
hvidvinen koger, kommes muslingerne i, og der kommes låg på gryden.
Muslingerne
dampes i ca. 5 – 6 minutter.
Muslingerne
tages op, og saften sigtes gennem en meget fin sigte.
Muslingerne
pilles ud af deres skaller og gemmes.
Kog
nu muslingesaften op sammen med fløde og mælk, kom purløget i, og blend suppen
med en stavblender, så suppen bliver let grøn.
Herefter
koges suppen ind og smages til med salt, peber og eventuelt lidt citronsaft.
En
lille fennikel flækkes, og skær den, som Du ville hakke et løg, nemlig i fine
tern.
Blancher
de små tern i letsaltet vand i 1 minut, og afkøl straks i isvand.
Kog
vand og eddike op i en sauterpande.
Imens
slås de 6 æg ud på hver sin lille tallerken, og hvis der er lidt væske, der
ikke er hvidt, hældes det væk.
Når
vandet koger, tages et piskeris, og der laves ”cirkler” i vandet.
Nu
kommes æggene i et efter et, og der kan skrues lidt ned for vandet, så det blot
simrer.
Æggene
skal pochere i ca. 4 minutter, efter det sidste æg er kommet i vandet.
Anretning:
I
midten af den varme tallerken lægges det pocherede æg.
Rundt
herom lægges de lune muslinger og fennikeltern, og den rygende varme
muslingesuppe hældes over anretningen, og der pyntes med purløg.
Grove
couvertbrød til suppe.
4
Dl. Lunkent vand
25 Gr. gær
250 Gr. hytteost
2 Tsk. salt
1 Spsk. rapsolie
150
Gr. grahamsmel
150 Gr. havregryn
500 Gr. hvedemel
1 æg til pensling
Groft havsalt til pynt
Tilberedning:
Rør
gæren ud i det lunkne vand.
Tilsæt
hytteost og de øvrige ingredienser.
Hold
lidt hvedemel tilbage og tilpas til dejen har den rette konsistens.
Dæk
dejen til og lad hæve i 1 time.
Ælt
dejen godt igennem på et meldrysset bord.
Del
den i 8 stykker og form til flutes.
Læg
dem så tæt på en bageplade med bagepapir at de hæver sammen.
Lad
brødene efterhæve i 30 minutter.
Forvarm
ovnen til 200º varmluft.
Pensl
med sammenpisket æg (eller vand) og drys med havsalt.
Bag
ca. 20 - 25 minutter.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar