Hyldebærkogt
pære med nougat, mandelgratin og vanilleis.
5 Personer.
200 Gr. Hyldebær
100 Gr. Sukker
Mandelgratin:
½
Dl. Hvidvin
½ Dl. Creme Fraiche
38%
50 Gr. Sukker
½
Tsk. Majsstivelse
3 Æggeblommer
40 Gr. Marcipan
40
Gr. Mandler
75
Gr. Nougat
1
Kugle vanilleis
Citronmelisseblade.
Tilberedning:
Pærerne
- som helst skal være Clara Friis - skrælles, men lad stilken blive siddende. Kernehuset
udtages fra blomsten.
Hyldebær
koges op med sukker og ½ L. Vand.
Heri
pocheres pærerne til de er møre og mættede med farven fra bærrene.
Pærerne
tages op og afkøles, lagen sigtes og reduceres til saucekonsistens.
Afkøles.
Alle
ingredienserne til gratinmassen blandes og varmes op til kogepunktet under
omrøring. Afkøles og blandes med smuttede hakkede mandler.
Pærerne
fyldes med nougat og der lukkes med en “prop” af gratinmassen.
Pærerne
vendes, og rundt om stilken påfyldes en krans af gratinmasse.
Pærerne
bages i ovnen ca. 10 min. ved 200 grader. Gratinmassen bliver gylden og
nougaten inden i pæren bliver flydende, men holdes indelukket.
Anretning:
Pærerne
anrettes på en tallerken med den kolde hyldebærsauce omkring, 1 kugle vanilleis
og citronmelisseblade.
Desserten
kan også drysses med flormelis der skal illudere “snevejr” !
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar