10/29/2017

Hyldebærkogt pære med nougat, mandelgratin og vanilleis.






Hyldebærkogt pære med nougat, mandelgratin og vanilleis.



5 Personer.
5 Pærer
200 Gr. Hyldebær
100 Gr. Sukker


Mandelgratin:

½ Dl. Hvidvin                      
½ Dl. Creme Fraiche 38%     
50 Gr. Sukker
½ Tsk. Majsstivelse             
3 Æggeblommer                  
40 Gr. Marcipan
40 Gr. Mandler                  

75 Gr. Nougat

1 Kugle vanilleis                  
Citronmelisseblade.


Tilberedning:

Pærerne - som helst skal være Clara Friis - skrælles, men lad stilken blive siddende. Kernehuset udtages fra blomsten.
Hyldebær koges op med sukker og ½ L. Vand.
Heri pocheres pærerne til de er møre og mættede med farven fra bærrene.
Pærerne tages op og afkøles, lagen sigtes og reduceres til saucekonsistens.
Afkøles.

Alle ingredienserne til gratinmassen blandes og varmes op til kogepunktet under omrøring. Afkøles og blandes med smuttede hakkede mandler.
Pærerne fyldes med nougat og der lukkes med en “prop” af gratinmassen.
Pærerne vendes, og rundt om stilken påfyldes en krans af gratinmasse.
Pærerne bages i ovnen ca. 10 min. ved 200 grader. Gratinmassen bliver gylden og nougaten inden i pæren bliver flydende, men holdes indelukket.

Anretning:

Pærerne anrettes på en tallerken med den kolde hyldebærsauce omkring, 1 kugle vanilleis og citronmelisseblade.
Desserten kan også drysses med flormelis der skal illudere “snevejr” !


Velbekomme!

Ingen kommentarer: