1/13/2016

Svinekæber på sellericrouton, rødvinssky med ingefær, syltet græskar og Pommes Anglaise med persille.




5 Couverter.

10 Svinekæber                                
2 Dl. Rødvin                                     
6 Dl. Kalvefond
2 Bananskalotteløg                           
1 Solohvidløg                                   
Ingefærknold
Salt og peber                                   
Maizena

1 Knoldselleri                                    
Olivenolie                                         
Salt og peber

¼ Hokkaidogræskar                           
2 Dl. Eddike                                     
2 Dl. Sukker
20 Gule sennepsfrø                           
10 røde peberkorn                            
1 Stk Stjerneanis

15 Stk. Pommes Anglaise                   
Kruspersille                                      
Salt.          


Tilberedning:

Svinekæberne befries for fedt og sener, og brunes hårdt af i bunden af en tykbundet gryde.
De hakkede skalotteløg, hvidløg og 2 skiver ingefær brunes med, rødvin hældes i gryden og reduceres lidt inden kalvebouillonen tilsættes.
Kæberne braiseres til rette mørhed, tages op af gryden, skyen indkoges, tilsmages og bringes til rette konsistens.
Kæberne holdes varme indtil servering i den varme rødvinssky.

Knoldsellerien skrælles og skæres i 5 skiver på 2 cm. tykkelse.
Skiven udstikkes med en ring af 8 cm. diameter, selleriskiven pensles med olivenolie og krydres med salt og peber.
Selleriskiverne bages i ovnen ved 185° C. i 30 minutter, og pakkes efter bagning i tætsluttende stanniol indtil servering.

¼ Hokkaidogræskar skrælles og skæres i julienne på 0,2 x 0,2 x 4 cm. og syltes i den opkogte eddikelage med ovenstående ingredienser.
Sylter i lagen indtil servering.

Kartoflerne skæres til Pommes Anglaise med 5 sider i 4 Cm. længde og koges i letsaltet vand.

Anretning:

Læg den varme sellericrouton midt på tallerkenen.
Læg de 2 meget varme svinekæber på croutonen, og pynt med syltet græskarjulienne.
Montér med rødvinssky og servér de varme Pommes Anglaise med masser af friskhakket persille, enten på tallerkenen eller á part.

Ingen kommentarer: