300
Gr. Mel
200
Gr. Smør
Salt
8
Belle de Boskoop
1
Spsk. Smør
5
Cl. Calvados
1
Spsk. Rørsukker
100
Gr. Sukker
1
Dl. Creme fraiche 38 %
25
Kværnede mandler
3
Æggeblommer
Lidt
sukker
Tilberedning:
Lav
en mørdej af mel, smør og salt.
Den
pakkes i køkkenfilm og lægges i køleskab i 1 time.
Halvdelen
af æblerne skrælles, snittes fint og koges til kompot sammen med 1 Spsk. Smør
og rørsukker.
Resten
af æblerne skæres i tynde skiver, men skrælles ikke.
De
overhældes med calvados, strøs med sukker og stilles til side.
Ovnen
opvarmes til 200° C.
Dejen
rulles ud, lægges i en tærteform og prikkes med en gaffel flere gange.
Æblemosen
fordeles på tærtebunden, og æbleskiverne lægges ovenpå.
Bages
i ovnen i 30 minutter.
Creme
fraichen blandes med de kværnede mandler, resten af sukkeret og æggeblommerne
og hældes over tærten.
Bages
i endnu 15 minutter.
Anretning:
Serveres
lun i tærteformen, men ikke direkte fra ovnen.
(Desserten
kan laves som portionsdessert, og vil normalt blive serveret med en sauce á
part)
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar