12/06/2015

Hvid chokolademousse med lakrids, marengs, cookies og friske bær




5 Couverter.


100 Gr. Hvid chokolade                      
2½ Dl. piskefløde                              
2 Tsk. Lakrids

30 Gr. Æggehvide                              
3-4 Dråber friskpresset citronsaft        
2 Spsk. Sukker
3½ Spsk. Flormelis                            
1½ Spsk. Hindbærpuré                     

2 Chokoladecookies                           
5 Stk. Friske hindbær                        
Lidt lakrids


Tilberedning:

Hak den hvide chokolade, og kom den op i en skål.
Kog fløden op med lakridsgranulaten, og pisk til lakridsen er opløst.
Lad det køle af nogle minutter, og hæld så fløden over chokoladen.
Rør til chokoladen er smeltet.
Dæk skålen med plastfolie, og stil den i køleskabet i 12 timer.

Tag skålen ud af køleskabet, og pisk den kolde masse til en luftig mousse med elpisker.
Fordel moussen i 5 små portionsglas, eller i små dybe tallerkener.

Forvarm ovnen til 100° C.
Pisk æggehvide og citronsaft skummende med elpisker.
Skru ned, og pisk halvdelen af sukkeret i.
Tilsæt resten af sukkeret, skru op for hastigheden og pisk i et par minutter.
Sigt flormelis i marengsmassen, og vend det med en dejskraber.
Vend hindbærpureén i.
Fyld marengsmassen på en sprøjtepose, og sæt små marengs af på en bageplade med bagepapir.
Bag dem midt i ovnen i ca. 45 min.
Hold øje med marengsene hen mod slutningen af bagetiden, så de ikke bliver for brune, for så forsvinder den lyserøde farve.


Anretning:

Smuldr chokoladecookies groft, og fordel dem over moussen.
Sæt marengs på, og pynt med et frisk bær og evt. lidt lakrids.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: