5 Couverter.
100
Gr. Hvid chokolade
2½
Dl. piskefløde
2
Tsk. Lakrids
30
Gr. Æggehvide
3-4
Dråber friskpresset citronsaft
2
Spsk. Sukker
3½
Spsk. Flormelis
1½
Spsk. Hindbærpuré
2
Chokoladecookies
5
Stk. Friske hindbær
Lidt
lakrids
Tilberedning:
Hak
den hvide chokolade, og kom den op i en skål.
Kog
fløden op med lakridsgranulaten, og pisk til lakridsen er opløst.
Lad
det køle af nogle minutter, og hæld så fløden over chokoladen.
Rør
til chokoladen er smeltet.
Dæk
skålen med plastfolie, og stil den i køleskabet i 12 timer.
Tag
skålen ud af køleskabet, og pisk den kolde masse til en luftig mousse med elpisker.
Fordel
moussen i 5 små portionsglas, eller i små dybe tallerkener.
Forvarm
ovnen til 100° C.
Pisk
æggehvide og citronsaft skummende med elpisker.
Skru
ned, og pisk halvdelen af sukkeret i.
Tilsæt
resten af sukkeret, skru op for hastigheden og pisk i et par minutter.
Sigt
flormelis i marengsmassen, og vend det med en dejskraber.
Vend
hindbærpureén i.
Fyld
marengsmassen på en sprøjtepose, og sæt små marengs af på en bageplade med
bagepapir.
Bag
dem midt i ovnen i ca. 45 min.
Hold
øje med marengsene hen mod slutningen af bagetiden, så de ikke bliver for
brune, for så forsvinder den lyserøde farve.
Anretning:
Smuldr
chokoladecookies groft, og fordel dem over moussen.
Sæt
marengs på, og pynt med et frisk bær og evt. lidt lakrids.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar