12/06/2015

Tærte med gedeost, squash, asparges og ærter.




12 Couverter.

 2 Bdt. Grønne asparges                      
1 Squash                                         
6-8 Forårsløg
500 Gr. Creme Fraiche 18%                
6 Æg                                               
250 Gr. Gedeost
2 Dl. friskbælgede ærter                     
12-16 Plader fillodej                         
Olie til pensling
Salt og peber                                 
Pynt: Ærtespirer, brøndkarse og kørvel

Knæk enderne af aspargesene og skær i mindre stykker.

Halvér squash på langs og skær i skiver.

Snit forårsløg.

Pisk creme fraiche og æg sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
Tilsæt de snittede grøntsager og ærter.

Læg fillodej lagvis i 2 tærteforme, så dejen hænger ud over kanterne og pensl med olie mellem hvert lag.

Kom tærtefyldet i, skær gedeosten i mindre stykker og fordel oven på tærtefyldet.

Bag tærterne i ovnen ved 180° C. i30-40 min., til æggemassen er fast.
Hvis fillodejen bliver for mørk overdækkes den med sølvpapir.

Lad tærten afkøle lidt og pynt med ærtespirer, brøndkarse og kørvel.


Velbekomme.

Ingen kommentarer: