12/06/2015

Grov Risotto med grønne asparges.




12 Couverter.

2 Dl. Perlerug                                   
8 Dl. Skårne rugkerner                      
12 Skalotteløg
4 Fed hvidløg                                    
Olie til stegning                                 
5 Dl. Hvidvin
Ca. 2,5 Dl. hønsefond                        
100 Gr. Revet Parmesan                   
6 Spsk. Urteolie
2 Dl. hakkede, ristede hasselnødder    
2 Bdt. Grønne asparges                      
Salt og peber
Pynt: Rød havesyre.

Skyl perlerug og rugkerner.

Pil og hak løg og hvidløg.
Sautér løg og hvidløg i olie, indtil løgene er klare.

Tilsæt perlerug og rugkerner, rør rundt og hæld hvidvin på.
Kog ind, til væden næsten er fordampet og tilsæt hønsefond lidt efter lidt, og lad det simre i 30-40 minutter, til væden er absorberet., tilsæt Parmesanen og smag til med salt og peber.

Knæk enderne af aspargesene, snit og kom dem i lige inden servering – gem lidt asparges til pynt.

Anret i skåle og top med den resterende asparges, hasselnødder, urteolie og rød havesyre.

Urteolie: Se opskriften – Salat med gode rejer, asparges, urtemayo og rugbrødsknas.


Velbekomme.

Ingen kommentarer: