
12 Couverter.
6
Æggeblommer
½-1
Tsk. Dijonsennep
2-3
Spsk. Eddike
2
Dl. Olie
6
Basilikumblade
6
Persillekviste
Lidt
frisk dild
2
Stængler purløg
4
Skiver rugbrød
2
Bdt. Grønne asparges
4
håndfulde spæde salatblade
8
Radiser
1
-2 Spsk. Olivenolie
1
Spsk. Citronsaft
500
Gr. Håndpillede svenske rejer
Pynt:
Brøndkarse og dild.
Olie
og de hakkede grønne urter blendes og sigtes.
Pisk
æggeblommer, dijonsennep, eddike, salt og peber sammen i en skål.
Pisk
urteolien i lidt efter lidt, til den samler sig.
Hæld
urtemayonnaisen i en sprøjtepose, og sæt små mayonnaise toppe rundt på fadet.
Rist
rugbrødet i ovnen ved 200° C., til det er godt sprødt, afkøl og blend.
Bræk
bunden af aspargesen, og skær aspargesen i mindre stykker og blancher ganske
kort, så aspargesstykkerne stadig har godt bid.
Efter
blanchering kommes aspargesstykkerne i isvand og drænes.
Skær
radiser i skiver og vend de spæde salatblade med olie og citronsaft.
Anret
salat og radiser ovenpå urtemayonnaisen sammen med asparges, håndpillede rejer,
rugbrødsknas og pynt med brøndkarse og friskplukket dild.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar