12/06/2015

Svinemørbrad, grøn the, mynte, kold kartoffelskum, hyldekogt skorzonerrod og chiliguacamole.




5 Couverter.
 
1 Stor svinemørbrad                         
1 Limefrugt                                      
1 Citron
2 Stængler frisk mynte                      
6 Poser grøn the                               
Smør

400 Gr. Kartofler                              
1 Stængel citronmelisse                      
salt og peber
2 Dl. Græsk yoghurt
                                  
3 Skorzonerrødder                            
1 Dl. Hyldebærsaft

2 Avokado                                       
Kødet fra 1 tomat, finthakket              
¼ Dl. olivenolie
½ Finthakket løg                               
1 Spsk. Finthakkede friske koriander    
Saft af ½ citron
1 udkernet, finthakket Jalapeno chili     
1 Fed finthakket hvidløg                     
Salt og peber


Tilberedning:


Tag skal og saft fra citrusfrugterne og kog det op med ½ L. vand, myntestænglerne og teposerne.
Lad denne lage simre i 5 minutter.
Den soignerede svinemørbrad koges med i 2 minutter.
Sluk for varmen og fjern teposerne, og stil mørbraden til afkøling i lagen på et køligt sted.

Skræl kartoflerne og kog dem møre med citronmelissen i 20 minutter.
Fjern citronmelissestænglen og pisk kartoflerne med yoghurten til en luftig masse, som smages til med salt og peber.
Stil til afkøling, men ikke i køleskabet, fordi det kan gryne kartoffelmassen.

Skræl skorzonerrødderne og skær dem i passende stykker, således der bliver 3 stykker til hver couvert.
Damp stykkerne møre til al dente konsistent i hyldebærsaft lige inden servering.

Mos avokadoerne med en gaffel, og bland med tomat, løg, olivenolie, koriander, citronsaft, Jalapeno og hvidløg.
Smag til med salt og peber.

Tag svinemørbraden op af den kolde lage, og aftør mørbraden.
Skær mørbraden i det antal stykker, der svarer til kursister i gruppen, og varm smør op til hed temperatur.
Rul stykkerne i det hede smør, men pas på kernetemperaturen!

Anretning:


Anret lige præcis som I mener retten skal præsenteres, og så evaluerer vi ved præsentation.

Ingen kommentarer: