12/06/2015

Pastinaksuppe med røget ål, æble og purløg.




                   
5 Couverter.


500 Gr. Pastinakker                           
8 Dl. Hønsebouillon                           
1 Løg
2 Spsk. Revet peberrod 
1 Dl. Creme Fraiche 38%                     
25 Gr. Smør
Hvidvinseddike                                  
Salt, peber og sukker                        
100 Gr. Røget ål
1 Rødt æble                                     
Purløg


Tilberedning:

Skræl pastinakkerne og skær dem i mindre stykker sammen med løget.
Damp helt mørt i hønsebouillon – ca. 15 – 20 minutter.

Blend pastinakker, løg og bouillon med peberrod(Tjek hvor kraftig peberroden er!), creme fraiche og smør.
Tilsmag med salt, peber, sukker, hvidvinseddike og eventuelt med lidt mere peberrod.

Skær æblet i små tern lige inden servering.

Fjern skind og ben fra ålen og skær fileterne i 2 cm. stykker.


Anretning:

Skum den tæskende varme purésuppe på pastinak op lige inden servering.

Læg de røgede soignerede ålestykker i den varme tallerken, drys med de røde æbletern, og hæld den opskummede pastinaksuppe rundt om disse ingredienser.
Pynt med purløg og servér rygende varm.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: