12/06/2015

Fragelitétårn med ferskenfromage på frugtleje.




5 Couverter.

4 Æggehvider

200 Gr. Sukker

40 Gr. ristede, fint knuste mandler
4Æggeblommer                                                 
75 Gr. Flormelis
½ Stang Vanille                                                  
10 Gr. Gelatine
4 Dl. Piskefløde                                                 
Én lille deciliter Ferskenlikør

200 Gr. friske el. frosne bær                                
Florsukker
Citronmelisse                                                     
Mynte                            
Sorbet

Fragilitébund:  

De 4 æggehvider piskes stive og tilsættes sukkeret under piskning.
De knuste mandler vendes i massen og denne smøres på bagepapir i 10 Cm. bredde, og bages/tørres ved svag varme.
Inden bunden er helt tør tages den ud af ovnen og rulles til et rør med diameter 4 – 5 Cm. (Overlap)
Vurder om bunden skal bages lidt mere, eller om den skal trække færdig udenfor ovn ?

Flormelis udrøres med lidt vand til en tyk vælling, og koges op til blank masse.
Æggeblommerne piskes hvide med vanillekornene, og heri hældes under kraftig piskning den varme sukkerlage.
Der piskes til massen er kold, let og luftig.
Den udblødte gélatine tilsættes den varme Ferskenlikør, og når gélatinen er helt opblødt tilsættes denne den luftige æggemasse.
Herefter tilsættes den letpiskede piskefløde, og massen holdes øje med, Mht. stivhed.

De kolde tørrede fragilitérør fyldes med denne ferskenfromage, og stilles koldt.

De friske bær renses og marineres i kold sukkerlage, eventuelt med lidt frisk mynte.

Anretning:

Fragilitérøret placeres midt på tallerkenen med ferskenfromagen indeni.
De marinerede bær lægges rundt om fragilitérøret.
En lille kugle sorbet kan evt. serveres til desserten.
Til sidst kan drysses med florsukker gennem sigte!

Bemærk venligst, at denne dessert kan forberedes i god tid, og kan tilføres ekstra marinerede Ferskenstykker i sæsonen.

Ingen kommentarer: