5 Couverter.
500
Gr. Rådyrfilet
200
Gr. Kalkunbryst
Salt
og peber
1
Dl. Fløde
Rapsolie
Timian
Smør
Ben
fra ryg
1
Suppevisk
Laurbærblad
Timian
1
Moden tomat
10
Peberkorn
½
Dl. Honning
½
L. Dyrefond
½
Dl. Sherryeddike
Salt
og citronsaft
3
Store løg
1
Tsk. Grov sennep
1
Dl. Rødvin
1
Stilk Estragon
Brøndkarse
200
Gr. Persille
1
Spsk. Jomfru olivenolie
Tilberedning:
Kalkunbrystes
skæres i tern, og blendes med salt, peber og fløde.
Afbrun
rådyrfileterne på hed pande i rapsolie.
Læg
de 2 stk. 250 Gr. Afbrunede rådyrfileter på et stykke film ved siden af
hinanden, og læg kalkunfarsen ovenpå mellem fileterne.
Rul
ved hjælp af filmen kødet sammen til en stram ”pølse”, så et tværsnit af
”pølsen”, vil være et tredelt stykke kød!
Pak
endnu et stykke film om kødet og luk med knude i enderne.
Pochér
kødet i 80° C. varmt van til kernetemperatur 48° C.
Tag
kødet op af vandet, og lad kødet trække i 20 minutter.
Tag
filmen af kødet, og afbrun i smør med et par kviste timian lige inden
servering.
Rygbenene
afbrunes godt i en gryde, suppevisk klargøres og afbrunes med benene.
Den
modne tomat tilsættes og herefter tilsættes 1. Liter vand, timian og
laurbærblad.
Nedkog
til en ½ L. god fond tilsmagt med salt.
Rist
de 10 peberkorn i lidt smør, tilsæt honning og kog et par minutter.
Kom
eddike på og reducér til det halve.
Kom
dyrefonden på, og nedkog til 2 – 3 Dl., og tilsmag med salt og peber.
Kog
løgene møre i rødvin, medens du vender løgene i rødvinen.
Flæk
løget til 2 flade halvdele, og udhul løget for de inderste løgringe.
Hak
de udhulede løgringe, steg massen på en pande, og tilsmag med sennep og
estragon.
Fyld
løgkompotten i løgene igen, og hold løgene varme i ovnen ved 80° C. indtil
servering.
Ved
servering pyntes løget med lidt brøndkarse.
Kog
persillen og dræn for vand.
Blend
den kogte persille med olivenolien.
Anretning:
2
tynde skiver af rådyrrouladen lægges Kl. 18:00
Fra
Kl. 20:00 og til Kl. 14:00 lægges dråber af persillepuré.
Det
farserede løg placeres Kl. 12:00
Sauce
serveres á part.
Velbekomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar