12/06/2015

Blomkålscreme med letrøget kammusling, kokos og citroncreme.




5 Couverter.

300 Gr. Blomkål i buketter                  
2 Skalotteløg                                   
2 Fed hvidløg
1 Dl. Hvidvin                                     
2 Dl. Kokosmælk                               
Salt og peber
1 L. Hønsebouillon                             
1 Spsk. Olivenolie                            

10 Kammuslinger                              
Salt                                                
Røgetræ
2 Stænklåg                                      
2 våde viskestykker

4 Spsk. Creme Fraiche 38%                
Revet skal af 2 usprøjtede citroner      
Salt og peber

Frisk timian


Tilberedning:

Alle ingredienser til suppen gøres klar.
Blomkålen plukkes til buketter, og løg og hvidløg hakkes groft.
Olivenolien varmes op i en gryde, og blomkål, løg og hvidløg sauteres under omrøring gyldne i ca. 5 minutter.
Hvidvinen hældes på, og den reduceres helt væk.
Herefter tilsættes kokosmælk og hønsebouillon, og suppen reduceres til ca. 1 L.
Suppen tages af blusset, og blendes grundigt, hvorefter den sigtes over i en anden gryde.
Smag suppen til.
Lige inden serveringen skummes suppen op med en stavblender.

Kammuslingerne saltes let og stilles på køl i 20 minutter.
Stegepanden opvarmes til hed temperatur, og den fugtige røgesmuld hældes på.
De saltede kammuslinger lægges på det ene stænklåg, og det andet stænklåg lægges over.
Placér de 2 stænklåg over det rygende røgesmuld og dæk med 2 våde viskestykker.
Ryg kammuslingerne 4 - 5 Minutter på begge sider.
Sæt kammuslingerne overdækket i køleskabet.
Lige inden servering vendes kammuslingerne på en hed pande uden fedtstof.

Skallen fra de 2 usprøjtede citroner røres i Creme Fraichen.
Tilsmag med salt og peber, og sæt cremen i køleskabet indtil servering.

Anretning:

I de meget varme dybe tallerkener lægges de 2 røgede kammuslinger.
Den opskummede varme blomkålscreme hældes i tallerkenen, og et citroncremeæg placeres mellem de 2 kammuslinger.
Pynt med frisk timian.

Ingen kommentarer: