300
Gr. Blomkål i buketter
2
Skalotteløg
2
Fed hvidløg
1
Dl. Hvidvin
2
Dl. Kokosmælk
Salt
og peber
1
L. Hønsebouillon
1
Spsk. Olivenolie
10
Kammuslinger
Salt
Røgetræ
2
Stænklåg
2
våde viskestykker
4
Spsk. Creme Fraiche 38%
Revet
skal af 2 usprøjtede citroner
Salt og
peber
Frisk
timian
Tilberedning:
Alle
ingredienser til suppen gøres klar.
Blomkålen
plukkes til buketter, og løg og hvidløg hakkes groft.
Olivenolien
varmes op i en gryde, og blomkål, løg og hvidløg sauteres under omrøring gyldne
i ca. 5 minutter.
Hvidvinen
hældes på, og den reduceres helt væk.
Herefter
tilsættes kokosmælk og hønsebouillon, og suppen reduceres til ca. 1 L.
Suppen
tages af blusset, og blendes grundigt, hvorefter den sigtes over i en anden
gryde.
Smag
suppen til.
Lige
inden serveringen skummes suppen op med en stavblender.
Kammuslingerne
saltes let og stilles på køl i 20 minutter.
Stegepanden
opvarmes til hed temperatur, og den fugtige røgesmuld hældes på.
De
saltede kammuslinger lægges på det ene stænklåg, og det andet stænklåg lægges
over.
Placér
de 2 stænklåg over det rygende røgesmuld og dæk med 2 våde viskestykker.
Ryg
kammuslingerne 4 - 5 Minutter på begge sider.
Sæt
kammuslingerne overdækket i køleskabet.
Lige
inden servering vendes kammuslingerne på en hed pande uden fedtstof.
Skallen
fra de 2 usprøjtede citroner røres i Creme Fraichen.
Tilsmag
med salt og peber, og sæt cremen i køleskabet indtil servering.
Anretning:
I
de meget varme dybe tallerkener lægges de 2 røgede kammuslinger.
Den
opskummede varme blomkålscreme hældes i tallerkenen, og et citroncremeæg
placeres mellem de 2 kammuslinger.
Pynt
med frisk timian.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar