12/06/2015

Rosmarinæble med karamel, vanillecreme og crumble.




5 Couverter.

Rosmarinæble:

5 æbler med skræl skåret i både          
125 Gr. Sukker               
1 Dl. Piskefløde
Rosmarin                                       

Vanillecreme:

4 Dl. Piskefløde                                 
4 Æggeblommer              
1 Stang vanille
1½ Spsk. Maizena                             
100 Gr. Sukker

Crumble:

100 Gr. Smør                                  
 2½ Dl. havregryn            
1 Dl. Hvedemel              
1½ Dl. Sukker


Brun sukkeret til karamel, tilsæt piskefløde og hakket rosmarin.
Kog æblebådene i karamellen.


Varm fløde, æggeblommer, vanillekorn og Maizena op til 80° C. under omrøring.
Køl hurtigt af og rør sukkeret i.


Bland ingredienserne til crumblen og bag ved 170° C. til crumblen får den ønskede farve.
Køl af på en rist og hak crumblen groft.


Anretning:

Servér de varme karamelliserede rosmarinæblebåde med kold vanillecreme og sprød, sød crumble.



Velbekomme.

Ingen kommentarer: